Plataforma Per Xàtiva presenta la candidatura a la Casa de la Cultura en un acte conduït per Cristina Sunyer

  • Al llarg de l’acte van ser exposades diverses iniciatives entre les que cal destacar les de medi ambient i sostenibilitat, economia digital i promoció econòmica, turisme i nucli antic
  • En les intervencions també es van criticar les campanyes “excessivament personalistes” de Cerdà i Lorente

El passat divendres dia 10, la Plataforma Per Xàtiva presentava tots els membres de la llista amb què concorrerà als comicis del proper 26 de maig. L’acte, el primer que Per Xàtiva celebra dins del període electoral, va tindre lloc al pati de la Casa de la Cultura i va estar conduït per un dels pilars de la Plataforma i número 21 de la llista, Cristina Suñer.

Suñer, que va fer un breu balanç del seu pas pel Govern Municipal de Xàtiva, va rebre el reconeixement del públic assistent i dels oradors que van tenir paraules de gratitud i reconeixement cap al treball de la regidora.

En les seues intervencions, tant Cristina Sunyer com Empar Penades, explicaren els motius de la seua eixida del Govern i la desmesurada personalització de les alternatives municipals de PSOE i Xàtiva Unida, on ja no importen ni les sigles ni els equips de persones que conformen les candidatures.

En contraposició, Empar Penades va destacar el valor de la Plataforma, que se sustenta en treball en equip d’un grup de persones experimentades i capacitades per abordar els reptes que presenta la ciutat.

L’alcaldable també va recordar les dificultats que va haver d’afrontar els seus inicis com a regidora de Xàtiva i el caramel enverinat que va resultar ser la regidoria de Règim Interior. Tot i això, mostrava orgullosa els bons resultats resultats obtinguts fruit d’un treball honest i ben fet, i es comprometia a seguir treballant en aquesta línia si era elegida per formar part del Govern de la ciutat.

Moltes van ser les propostes presentades durant l’acte. El número 11 Raül Vidal va presentar un projecte mediambiental que, basat en la sostenibilitat, implica tenir en compte les dimensions econòmiques, socials i mediambientals, baix la premissa “Si no és social, no és sostenible. Per la seua banda, el número 7 de la llista, Rafa Pastor, platejava la necessitat de crear un espai per a la innovació ciutadana i digital, que permeta i facilite la posada en comú i ens aboque a la creació de projectes de formació, comunicació, investigació i emprenedoria empresarial i social. El cantador Manu Chàfer, número 4 de la llista, amb una emotiva intervenció, feia balanç de l’abandonament que estan patint des de fa anys el nucli antic de Xàtiva i els seus habitant, i posava de manifest la imperiosa necessitat de de “mirar cap endins” i treballar per a recuperar la part històrica de la ciutat, dotant-la de serveis i omplint-la novament de vida. Ampliar i millorar l’oferta turística va ser la proposta explicada per Pablo Albert, número 5, que platejava la necessitat d’anar més enllà del Castell i implicar tots els agents relacionats amb el sector turístic de la ciutat per treballar de la mà i oferir al turista una proposta global que li oferisca més contingut i li permeta passar el cap de setmana a la nostra ciutat.  La creació d’un nou centre de salut a Xàtiva que multiplique els serveis existents a la ciutat, i la gratuïtat de l’educació de 0 a 3 anys, entre altres temes, foren les propostes plantejades per la número 3, Neus Bataller, i la número 6, Lorena Cayuela.

Rafa Suñer, número 2, va manifestar la seua satisfacció de pertànyer a un col·lectiu jove, preparat i amb les millors propostes per a la nostra ciutat. “Portem la millor llista de Xativa i per a Xàtiva”, foren les seues paraules.