Populars Xàtiva denuncia la incompetència del govern local en matèria d’ocupació

Hi ha hagut una nova publicació de la Conselleria d’Economia del llistat d’entitats locals beneficiades pel programa EMPUJU, un programa de subvencions d’ocupació destinades a la contractació de persones joves per les entitats locals en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil per a l’exercici 2017, desenvolupat pel Servef, i les contractacions del qual tindran una durada d’entre 7 o 12 mesos a jornada completa.

Si la passada setmana es publicava aquest mateix llistat però referit a joves amb titulació, el publicat ara té a veure amb els joves no titulats. I en tots dos casos, segons el Partit Popular de Xàtiva cal parlar de “fracàs” en la gestió de l’Ajuntament per a acollir-se a aquest tipus de subvencions, més si ho comparem amb altres localitats de les comarques centrals i d’una ràtio de població similar: mentre Xàtiva ha obtingut 57.000 euros, Cullera ha aconseguit 182.000 euros, Ontinyent 276.000 euros, Alzira 542.000 euros i Alcoi 2.000.000 euros. La Llosa de Ranes, sent una localitat molt més xicoteta, ha obtingut una subvenció de 67.500 euros.

Per a l’equip de govern, segons els Populars, “els joves no són una prioritat perquè una cosa és presumir d’augmentar la dotació econòmica del Consell de la Joventut i una altra ben diferent vetlar i procurar perquè vertaderes oportunitats laborals per als nostres joves no s’escapen o perden per un desistiment de funcions del govern municipal”, afirmen.