“Pots guanyar o perdre, però tenir darrere a tota la gent que t’estima és el més gran”

César Borja, natural de la Granja de la Costera, va aconseguir a Màlaga la passada setmana el campionat d’Espanya WABBA 2013 de culturisme en la categoria sènior talla baixa. Aquest Enginyer de Telecomunicacions i Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, participarà així en el Mundial que se celebrarà del 14 al 16 de juny a Budapest, amb l’objectiu de superar la setena plaça de l’any passat.

En primer lloc la nostra enhorabona per aquest títol aconseguit. Com ho valores després del treball de tots aquests anys?la foto

És un títol molt important en la meua carrera com culturista, ja que quedar a nivell nacional en la primera plaça és molt a tenir en compte. Açò em permetrà també tenir el pas automàtic al campionat del món, el màxim en el meu esport, i amb tan sols 28 anys. Sóc la primera persona a aconseguir-ho de tota la Costera, Ribera, Canal i la Vall i m’enorgulleix que tot el sacrifici haja tingut per fi la seua recompensa.

L’any passat vas quedar en segona posició en una decisió dels jutges un tant polèmica. T’has llevat l’espina amb aquest triomf?

La veritat és que sí. En aquest esport està el component subjectiu en la puntuació final. Si en un partit de futbol marques tres gols, no te’ls lleva ningú, però en aquesta competició, a l’igual per exemple d’un festival de bandes de música, està més a l’opinió dels jutges. Cal acceptar-ho i passar per aquestes situacions, però ara ja açò queda molt lluny i és el moment de pensar i gaudir d’aquesta victòria.

Amb 28 anys eres un dels esportistes més joves i amb més projecció en aquesta modalitat a nivell Español.

Sí, dins del culturisme, la meua modalitat és bastant longeva. Estic competint amb gent que qui menys té 35 o 36 anys i açò m’obri una projecció molt bona per al futur, a més de marques de patrocini que poden fixar-se més en mi.

Explica’ns com vas viure aquest Campionat.

Arribava després de participar la setmana anterior al torneig Olympia en Canet d’en Berenguer i també va estar un poc envoltat de polèmica. Tenia el recel per no quedar primer ací i em vaig presentar al Campionat d’Espanya amb una preparació més apurada i un entrenament intensificat a tres vegades al dia. Estava convençut que era la meua oportunitat, confiava al màxim en mi i havia de demostrar a la meua família a i als meus amics, així com als clients del meu gimnàs, del que era capaç. Va ser molt emotiu el moment de la victòria i els he retornat en certa mesura tot el que ells em donen.

Finalment, s’aproxima el Campionat del Món, on l’any passat vas quedar setè. Quin objectiu ens marquem per a aquesta edició?

Pense que puc estar entre els tres primers i eixa és la meua idea. No obstant, el veig més com una preparació per a l’any que ve que se celebra en la nostra terra, en Marina d’Or. Així, quan torne de Budapest vull començar fort amb la preparació, agafar més pes, i que em servisca d’empenta per a anar a per totes i intentar donar una alegria a la nostra comarca i a tota la meua gent a casa.

Una gent que sap realment el que has patit per a arribar fins a ací.

Per descomptat, per això vull donar les gràcies a l’Ajuntament de la Granja de la Costera per tot el seu suport i a la meua família, als meus amics i als clients del meu gimnàs per tot el que m’han d’aguantar. Pots guanyar o perdre, però tenir darrere a tota la gent que t’estima és el més gran per a mi.