Preocupació per la manca d’inversió i les pèrdues de servei al Lluís Alcanyís

  • Ontinyent destaca l’impacte positiu de l’ampliació en 12.000 habitants de l’àrea de cobertura de l’Hospital de la capital de la Vall d’Albaida

Compromís Xàtiva considera “molt preocupant” la notícia del trasllat a l’hospital d’Ontinyent dels serveis prestats a determinats pobles de la Vall d’Albaida. Tot i que és una decisió que redueix les llistes d’espera i millora la prestació de serveis, consideren que no és aquest el problema de fons de l’Hospital de Xàtiva ni la solució que li cal al Lluís Alcanyís.

Segons ha explicat la coalició en un comunicat, el centre de la Costera pateix un abandonament de dècades i el que cal és que es planifiquen ja tant les inversions com l’arribada del personal i els mitjans necessaris per tal que la ciutadania puga gaudir d’uns serveis sanitaris en condicions. “Aquest estiu ens hem fet ressò de les crítiques ciutadanes per les carències que es patien al nostre hospital de referència tant per les deficiències en les substitucions per les vacances estivals com pels problemes generats per la manca d’inversió a les instal·lacions”, afirmen.

“D’altra banda -continua el comunicat- encara trobem més preocupant la notícia d’aquesta pèrdua de serveis ja que és la continuació d’altres similars que deriven pacients del Lluís Alcanyís cap a Ontinyent o el recentment recuperat Hospital de la Ribera” De continuar aquestes dinàmiques el Lluís Alcanyís restarà com un centre d’importància menor, el que forçarà a la població de la Costera i de la Canal de Navarrés a fer desplaçaments més llargs per tal de rebre segons quines atencions sanitàries.

Per a Compromís, aquest “és un luxe que no ens podem permetre, tant pel perjudici a la ciutadania com pel perjudici a la pròpia ciutat i rodalies de Xàtiva. No de bades, el Lluís Alcanyís és un important focus de llocs de treball estables i de qualitat del que depenen moltes empreses i serveis. Ni Xàtiva, ni la Costera ni el benestar de la ciutadania poden ser moneda de canvi a jocs polítics ni instrument al servei de campanyes d’imatge de ningú. Desvestir un sant per vestir-ne un altre sempre té un mal resultat: Tots els hospitals són necessaris i tots han de tenir un servei suficient i de qualitat atès que no estem parlant de negocis sinó de la salut i el benestar de les persones que ha de ser l’objectiu principal del sistema”, remarquen des de la formació.

 

L’Ajuntament ontinyentí valora positivament aquesta ampliació

El coordinador de Política Econòmica i regidor de Comerç de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pablo Úbeda, ha destacat el “positiu impacte” de que l’Hospital General ontinyentí haja vist ampliada la seua àrea de cobertura, incorporant els 11.877 habitants de sis municipis: d’Alfarrasí, Montaverner, Sempere, Guadasséquies, Benissuera i l’Olleria. Des de fa unes setmanes, els pacients d’aquesta àrea són citats per a primeres consultes de cirurgia en Ontinyent, enlloc de a Xàtiva.

Úbeda destacava que aquesta mesura, posada en marxa des del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent per tal de reduir els temps d’espera per al conjunt dels pacients de l’àrea sanitària, “comporta un reforç a la capitalitat de comarca d’Ontinyent, ja que són municipis que estan igual de lluny d’una ciutat i de l’altra, però pertanyen administrativament a la Vall d’Albaida”, apuntava.

Per al regidor, “moltes d’estes persones aniran a les gasolineres d’Ontinyent, es faran un cafè o un entrepà als locals d’hosteleria d’Ontinyent o aprofitaran per fer les compres a establiments d’Ontinyent. Des del punt de vista econòmic no hem d’obviar que atraure un important fluxe de gent que fins ara anava a Xàtiva és sense dubte una gran notícia, i un pas més en al camí de la reivindicació d’Ontinyent com a capital de comarca i punt d’atracció dels municipis del seu entorn”, destacava.