Proexa inicia una nova etapa

  • L’empresa pública de l’Ajuntament de Xàtiva arrancarà sense deutes i amb canvis per a l’esmena dels problemes comptables anteriors

Ahir al matí va tindre lloc la Junta General de l’empresa Proexa. L’equip de govern ha propiciat l’aprovació dels comptes de 2014, mitjançant la seua abstenció en la votació per aprovar els números de l’empresa pública de l’Ajuntament de Xàtiva. D’aquesta manera, els tres grups polítics que integren el govern municipal eviten així un vot en contra per tal de facilitar el rellançament de Proexa.

L’alcalde Roger Cerdà ha explicat que una de les primeres mesures dutes a terme pel nou equip de govern va ser liquidar el deute de Proexa. Cerdà creu que “la nostra és una postura coherent respecte al que sempre hem manifestat sobre la gestió de Proexa. Som un equip de govern responsable i per això hem fet un esforç important per saldar el deute de Proexa”. D’aquesta manera, l’alcalde vol que Proexa inicie una nova etapa completament neta i lliure de càrregues, per tal de donar un gir de 180 graus en la gestió de la mercantil: “el que perseguim amb aquestes decisions és posar el comptador a zero i iniciar una nova etapa en la gestió de Proexa, per tal que siga una eina de treball útil per a la ciutat i no un problema econòmic com ha sigut fins ara”.

L’equip de govern ha dut a terme alguns canvis respecte a l’anterior etapa, per tal de dirigir el nou rumb que es pretén que caracteritze la gestió en Proexa a partir d’ara. Durant la junta general de l’empresa pública, és va fer efectiu el cessament de l’administrador de Proexa. A més a més, una nova gestoria ja estava prestant els serveis d’assessorament comptable.

La intenció és que Proexa agafe una nova orientació i desenvolupe major activitat. Les mesures posades en marxa pretenen reconduir la situació que s’havia creat en l’empresa pública  per tal de convertir-la en un autèntic instrument per a l’activació econòmica de la ciutat.

Dissabte 3 d’octubre, abans de la celebració del plenari ordinari, es reunirà el nou consell d’administració, en què estan integrats tots els regidors del consistori.