Protagonisme per a les Bandes de Xàtiva en la XVII edició del Festival Internacional Nits al Castell

  • Luz Casal encapçala un cartell que busca mantenir “l’èxit d’edicions anteriors”

 

L’alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, va presentar ahir les actuacions del XVII Festival Internacional Nits al Castell que se celebrarà com cada edició durant el pròxim mes de juliol en el Castell.  En l’acte també va estar present Juan Antonio Ramírez, director del festival, així com Enrique Alonso i Ricardo Ventura, presidents de la Música Vella i la Música Nova, respectivament.

Ramírez va definir el cartell com a “brillant, fresc i molt interessant” i van destacar la “imprescindible” aportació de la Diputació i Conselleria. “Busquem ser atractius per al públic que ens visita i volem seguir innovant però mantenint la línia d’altres anys, que ens ha portat a ser un èxit i tot un referent, ja que estem tenint una gran acceptació en quan a públic i artistes”.

cartell nits 2014La principal novetat d’aquest any és que van a participar les dos Societats Musicals locals: La Primitiva obrirà el festival el dia 5 amb l’actuació “Un paseo por Broadway” amb Astrid Crone. La Nova tancarà l’edició d’enguany el 26 de juliol amb l’espectacle “Botifarra a Banda”. Tots dos presidents han coincidit en valorar “l’esperada participació en un festival altament desitjat” i han valorat molt positivament “la participació de les dos bandes locals, ja que el nivell és altíssim”.
Alfonso Rus va posar l’accent en que “s’està mantenint el nivell d’altres edicions malgrat els moments complicats”, a més de exaltar “l’excel·lent acústica que ofereix la Fortalesa”. Així, va ressaltar “el preu econòmic en que s’ofereixen, tenint en compte la infraestructura que es crea cada any i el nivell dels artistes”.

La gran atracció d’aquest any és Luz Casal, màxim exponent del pop-rock i una de les solistes més valorades de la música popular d’Espanya. Després dels seus èxits dins del país en els anys vuitanta, va aconseguir fama internacional, especialment a França, sobretot després d’incloure’s dues dels seus temes en la pel·lícula ‘Tacones lejanos’, de Pedro Almodóvar. Les vendes dels seus discs ascendeixen a més de 5 milions, i després de una greu enfermetat, ha tornat al més alt de les llistes musicals amb el seu últim àlbum que presentarà a Xàtiva: ‘Almas gemelas’.

El festival manté també el seu esperit innovador amb un espectacle únic, resultat d’un profund estudi que encara hui és poc conegut, el flamenc. Farruquito balla a José Nieto, una coneguda figura d’aquest món que es junta amb un dels músics més importants i guardonats del panorama nacional. La música continguda en aquest projecte ens ofereix, per tant, un ampli relat sobre el flamenc i altres músiques de profunda arrel espanyola, comptat amb un llenguatge jazz-pop que possiblement servisca per a acostar més a la gent d’avui l’intricat món sonor de nostra més interessant i peculiar música autòctona.

Altra de les novetats és la intervenció pictòrica i escultòrica “Sentiments” de la mà de l’artista María Gómez, i que, com a sorpresa, estarà present en cadascuna de les quatre nits.
Totes les actuacions començaran a les 23 hores i les entrades es podran adquirir a partir de dilluns per internet mitjançant Instaticket o a la Casa de la Joventut en horari de 12 a 14 hores, a més de en el Castell els dies de funció. El preu serà de 13 € l’entrada i 52 € l’abonament i amb l’entrada està inclosa la pujada i baixada amb el tren turístic des de la Plaça l’Espanyoleto.