Manifest de la Iniciativa Cívica pel Centre Històric de Xàtiva

  • PSPV, Compromís, EU i Força i Llum signen el document en l’acte de presentació. Ciutadans, a l’espera de designar candidat per adherir-se

La Iniciativa Cívica pel Centre històric de Xàtiva es va presentar diumenge en la Sala La Colectiva, en el centre històric de la ciutat, el seu Manifest per a la Recuperació del Centre Històric de Xàtiva. A l’acte de presentació havien sigut convocats tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament de la ciutat i aquelles altres formacions que havien manifestat la intenció de presentar-se a les pròximes eleccions municipals del mes de maig de 2015.

Han assistit els candidats Roger Cerdà, del PSPV; Cristina Sunyer, de Compromís; Miquel Lorente, d’EUPV; i Abelardo Ferrando, de Força i Llum; així com representants del partit Ciutadans de Xàtiva.

Els integrants de la Iniciativa Cívica del Centre Històric de Xàtiva han fet una introducció amb el plantejament i la filosofia de la seua proposta davant els representants polítics i varies desenes d’assistents interessats que s’han donat cita en el lloc de la presentació. Posteriorment donaren la paraula als representants dels partits, als que prèviament se’ls havia enviat el text del manifest, per a que expressaren la seua opinió i les seues propostes electorals per al centre històric de Xàtiva.

Els representants polítics han coincidit que el manifest recull mesures que comparteixen, com la necessitat d’un pacte pel centre històric mes enllà d’ideologies, l’adequada convivència entre veïns, comerciants, professionals i turistes, la necessitat d’aprovar el Pla Especial del Centre Històric, la correcta regulació del tràfic rodat per esta zona o la idea de fer compatible la vida, el treball i l’oci.

S’ha incidit en la necessitat de coordinar tota la política municipal, en relació en el centre històric, afavorir que la gent visca amb qualitat en esta zona, així com mantenir i incrementar el nombre i tipologia de serveis públics essencials, entre altres mesures.

Els candidats i representants dels partits han valorat i aplaudit la iniciativa ciutadana, sorgida amb l’objectiu de col·laborar en tots els partits que puguen tindre responsabilitat de govern municipal després de les pròximes eleccions i aportar-los els seus punts de vista i experiència sobre totes aquelles qüestions i problemes que afecten, des de fa ja temps, al centre històric de Xàtiva, al que consideren “el cor” de la ciutat  i que si deixarà de batre repercutiria en tota Xàtiva, perquè entenen que no hi ha futur sense un centre històric cuidat, rehabilitat i generador d’ocupació, riquesa i turisme.

Al final d’un enriquidor debat, en el que han participat els representants polítics, membres de la Iniciativa i públic assistent, s’ha aplegat a un acord sobre el manifest al que s’han adherit amb la seua firma els candidats de PSPV, Compromís, EUPV i Força i Llum, quedant pendent el l’adhesió  pel candidat que designe la formació Ciutadans, encara que els seues representants han expressat el seu acord amb el manifest.

La Iniciativa Cívica pel Centre Històric de Xàtiva ha demanat als representants polítics que incorporen les propostes del manifest als seus programes electorals, encara que els seus integrants han assenyalat que es tracta d’un document viu i flexible al que es poden afegir aportacions i millores, respectant sempre el  seu caràcter i plantejament bàsics.

La Iniciativa farà continuarà recaptant firmes d’adhesió particulars al seu manifest, entre veïns, naturals de Xàtiva i altres persones vinculades i que aprecien el valuós centre històric de la ciutat mitjançant el correu electrònic iniciativacentrohistorico@hotmail.com.