Rafael Pérez Contel serà homenatjat en el Simposi del Bombardeig de Xàtiva

  • El Consell de la Joventut ha publicat una unitat didàctica sobre l’efemèride succeïda l’any 1939

S’ha convocat l’onzena edició del Simposi Memorial de les Víctimes del Bombardeig de Xàtiva de 1939. Com en anys anteriors es realitzarà en la seu de l’Associació de Veïns del Barri Nord-oest. Se celebrarà el dissabte 15 de febrer en sessions de matí i vesprada i el diumenge 16 de febrer en sessió de matí, que finalitzarà per a poder assistir a les 12 hores del migdia a l’acte en la plaça de l’Estació davant el monument l’Aixopluc de Miquel Mollà. L’activitat està organitzada per l’Editorial Ulleye.

El simposi inclourà un total d’11 ponències i una projecció. S’ha dedicat enguany al record del professor i ex director de l’IES José de Ribera Rafael Pérez Contel, artista republicà represaliat amb la presó i l’exili interior. El simposi és d’accés públic fins a completar l’aforament de la sala.

 

Unitat didàctica

El Consell de la Joventut ha publicat una unitat didàctica sobre el bombardeig de l’estació de Xàtiva. En ella s’expliquen els tràgics fets que van ocórrer en 1939 i es treballarà en l’assignatura d’Història en els instituts de la localitat. L’any passat es van complir 80 anys del bombardeig que va patir Xàtiva en les acaballes de la Guerra Civil. Per això, el Consell de la Joventut en col·laboració amb l’IES José de Ribera va editar una unitat didàctica on s’explicava el que va passar i que es va treballar entre els alumnes del mateix Ribera i de l’institut Lluís Simarro.

Enguany es torna a publicar aquesta unitat amb unes xicotetes actualitzacions, perquè es torne a treballar en els instituts de cara a l’acte en memòria de les víctimes, sumant-se enguany també a aquesta iniciativa el col·legi Claret. Es pot visualitzar aquesta Unitat Didàctica en el lloc web del Consell.