Raimon rep la Medalla d’Or del Cercle de Belles Arts de Madrid

  • És una distinció que es lliura a creadors i intel·lectuals “l’obra ha contribuït decisivament a la renovació de les arts i la cultura contemporànies” i l’any passat va ser atorgada al director de cinema Michael Haneke

“Que pensen que em mereix aquesta medalla és un plaer molt fort”. Amb aquestes paraules ha agraït el cantautor xativí Raimon haver estat guardonat aquest dimecres amb la Medalla d’ Or del Cercle de Belles Arts per la seua trajectòria professional. “És una cosa molt entranyable per a mi que el Cercle de Belles Arts de Madrid, institució privada que toca totes les tecles de la cultura, pensi que em mereixo aquesta medalla, és un plaer molt fort”, ha assenyalat durant un acte celebrat aquesta setmana a la institució madrilenya.

Raimon ha estat reconegut amb aquest guardó, segons ha assenyalat el president del Cercle de Belles Arts, Juan Miguel Hernández León, per la seua “lluita pels valors democràtics”, així com per la seua “singular manera de cantar” per entendre la cançó com “vehicle de la poesia” i “trencar” així amb la “tendència encaramel·lada de la cançó d’entreteniment”. “La gent de la cultura de Madrid se sent honrada per lliurar aquesta medalla”, ha ressaltat.

El cantautor, que ha reconegut que es trobava “refredat “, va interpretar durant l’acte la cançó ‘Al meu país la pluja ‘, moment que ha aixecat els aplaudiments dels assistents, entre els quals es trobaven Carmen Alborch, l’expresident de Castella-la Manxa José María Barreda o Joan Coscubiela.

Al final de la cançó, Raimon va participar en un col·loqui en el qual, al fil de la lletra del tema interpretat, Joan Barja, director del Cercle de Belles Arts, Joan Barja, li ha preguntat “qui va a portar el Govern a l’escola”. “És molt complicat, hauríem de ser nosaltres amb els nostres vots i amb la nostra acció, però sembla ser que van a una altra escola”, va contestar.

Durant l’acte, l’intèrpret també va afirmar que és un “lector de poesia”, que quan troba un poema que li “entra” i li “agrada” intenta “buscar el tipus de música que serveixi a la cançó”.