Reiniciem Canals aposta per “recuperar el protagonisme ciutadà en la política”

Reiniciem Canals es va presentar el passat dissabte al poble de Canals. Reiniciem, plataforma ciutadana a la qual Podem s’ha integrat, es presentarà a les eleccions municipals del proper 24 de maig.

Des del grup promotor de Reiniciem hi ha molta il·lusió per l’acceptació de la proposta per part de les canalines i els canalins; per l’assistència, pels suports rebuts i per la gran quantitat d’inscripcions que s’han donat en un breu període de temps al cens de la formació.

Aquesta proposta pretén recuperar el protagonisme ciutadà en la política. No es consideren un partit polític a l’ús; naixen del carrer, de les places, i mostren la participació, la transparència i la rendició de comptes com els seus principis. Creuen que una altra manera de fer política és possible i, per això, presenten un projecte obert, al qual tota la gent que complisca els principis de la formació pot sumar-se.

El programa electoral l’elaboraran de forma col·lectiva mitjançant 5 assemblees monotemàtiques: Ecologia i urbanisme: 11 d’abril, Benestar social i joventut i presentació de la llista electoral: 18 d’abril, Cultura, educació i mitjans d’informació: 25 d’abril, Treball, atur i precarietat laboral: 30 d’abril i Govern local, transparència i participació: 9 de maig
La llista electoral s’elaborarà mitjançant unes primàries obertes. Es poden presentar les candidatures -tant per optar a cap de llista com a la resta de la llista- fins aquest diumenge 5 d’abril. Es poden presentar a través del correu electrònic primariesrc@gmail.com o en qualsevol dels punts físics que habilitarem durant la setmana i dels quals anirem informant a través de les xarxes socials (Facebook i Twitter). Podreu trobar tota la informació al respecte a la pàgina web reiniciemcanals.com i a les xarxes socials a partir del dimarts 31 de març. Les primàries se celebraran el dissabte 11 d’abril a La Lloca.