“Representem un canvi de garantia, amb gent jove, formada, amb experiència i amb il·lusió”

Divendres es presentava a Canals la llista amb la qual el PSPV concorre a les eleccions municipals. Hem parlat amb el candidat socialista, Antonio Orea, per què ens avance una part de les seues propostes.

Com es presenta la campanya electoral?

Estem a tope d’il·lusió i de ganes. Portem treballant des de fa molt de temps i ara és hora de traslladar-ho a la ciutadania.

Quins són els pilars bàsics del programa que presenteu?

Són uns eixos fonamentals del que Canals creiem que necessita: l’ocupació, la reactivació d’empreses i l’àrea de benestar social, les parts més oblidades pel Partit Popular. Volem crear una bolsa activa de treball, amb especial atenció a les dones, i dos plans per a les empreses que abastarà un viver com el que està funcionant molt bé a Ontinyent i una política de microcrèdits a l’1% per als projectes empresarials viables i que fomenten l’ocupació local. Hi ha fons europeus que mai s’han demanat per a l’ocupació empresarial.

Parlaves també d’una aposta pel benestar social.

Volem duplicar la partida pressupostaria que actualment es dedica des de l’Ajuntament i llevarem el copagament de la teleassistència. A més, augmentarem en un 100% l’ajuda domiciliaria als dependents de Canals. També seguirem lluitant pel que el Centre de Dia siga de qualitat, gratuït i que tinguen cabuda tots els nostres majors.

Veiem un programa molt centrat en les persones.

És un programa realista i amb viabilitat. Tenim moltes propostes en cada àrea, però tot el programa gira entorn a les persones, ja que durant molt de temps les polítiques a Canals s’han basat sols en construir edificis. Hi ha dos col·lectius que volem recuperar i que ens preocupen, com el de majors de 50 anys i els joves que no busquen el seu futur a la nostra localitat. Si no donem futur als joves, Canals no té futur.

La transparència, altre dels pilars.

Per descomptat, hem d’obrir portes i finestres i que tots els veïns puguen accedir a qualsevol informació. A més, algunes d’aquestes propostes les sotmetrem a consulta, ja que el ciutadà té que tindre veu.

Per què és el moment del canvi cap a Antonio Orea?

Cardona representa un projecte totalment esgotat. Els últims quatre anys han passat sense fer res, sense pena ni glòria. No s’ha potenciat l’esport, la cultura, desconeguem la política empresarial… S’ha perdut el temps i representem un canvi de garantia, amb gent jove, formada, amb experiència i amb il·lusió.