Rodríguez dóna a conèixer l’estructura d’un nou Govern “paritari, treballador i honest”

  • L’àrea de Serveis Socials es dividirà en dues regidories per millorar la seua gestió i la regidoria de Planificació Estratègica es gestionarà directament des d’alcaldia
  • L’alcalde destaca que la distribució és coherent amb el programa electoral socialista “i amb la filosofia de que Ontinyent ens uneix”

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, donava a conèixer dilluns en roda de premsa quina va a ser l’estructura política que va a tenir el nou Govern Municipal de la ciutat. Un govern paritari (set homes i set dones) format per un equip “de gent treballadora i honesta”, destacava l’alcalde, qui assenyalava que “queda molta feina per davant, però estos anys hem posat els fonaments d’un futur millor, i Ontinyent està més preparat que mai per afrontar el reptes que ens esperen i aconseguir noves oportunitats d’ocupació i benestar”.

Entre les novetats a l’estructura política es troba la divisió en dues regidories de l’àrea de Serveis Socials per millorar la seua gestió, o que l’alcalde assumisca la regidoria de Planificació Estratègica de la ciutat. En un acte al qual compareixia al complet l’equip de 14 regidors socialistes, l’alcalde explicava que “des del mateix moment en què el 62% dels votants ens van donar la seua confiança ens vam posar a treballar per tenir una estructura com aquesta, coherent amb el nostre programa electoral i també amb la filosofia de que Ontinyent ens unix, per la qual que devíem donar l’oportunitat als regidors de tots els partits de participar i treballar amb nosaltres. Alguns han acceptat i altres no, i per tant eixes regidories les assumirem”, explicava.

D’aquesta manera, l’àrea de “Govern Obert, Transparència i Governació” serà coordinada per Joan Sanchis, qui es farà càrrec de les regidories d’Hisenda, Personal, Govern Obert i Transparència. També dins d’esta area Tudi Guillem assumirà les regidories de Policia, Trànsit, Bombers i Protecció Civil; i Virtudes González la de Ciutadania.

La segona gran àrea de gestió serà la de “Territori, Sostenibilitat I Sereveis Muicipals”, que a l’igual que en esta legislatura estarà a càrrec de Rebeca Torró, qui portarà directament les regidories de Territori (Urbanisme i Patrimoni) i de Transport Públic. Serveis Municipals (Obres i manteniment, Neteja, parcs i jardins, Camins Rurals, Aigües i Clavegueram) estarà a càrrec de Manuel Cuesta ; Sostenibilitat (Medi Ambient i Recollida de fem) la gestionarà Patrícia Folgueras ; i el Partit Popular gestionarà Cementiri i Enllumenat.

La tercera gran àrea serà la de “Política per a les Persones”, coordinada per Jaime Peris, qui asumirà la gestió dels Serveis Socials Generals; mentre que els Serveis Socials Especialitzats (Centre Ocupacional, Centre de Dia, Centre Rotgle, CIM Sant Rafel, Convenis AFAO i CRIS i Consell Benestar Social), a més de Sanitat i Consum, seran gestionades per Matilde Francés. Óscar Borrell serà regidor d’Educació i Esports; Alejandro Borrell de Cultura i Biblioteca; Catherine Ushiña de Joventut i Cooperació; mentre que la regidoria de la Dona la gestionarà la portaveu d’EUPV, Paula García, i la regidoria d’Arxius l’assumirà el Partit Popular.

Finalment, l’àrea de Política Econòmica tindrà com a coordinador a Pablo Úbeda, qui serà regidor de Promoció Econòmica. En esta quarta àrea s’inclouen les regidories de Comerç, Turisme i Museus, que seran gestionades per Sayo Gandia, i la regidoria de Planificació Estratègica, que assumirà directament l’alcalde.

Quant a les regidories oferides per l’alcalde als regidors de la resta de partits, EUPV i PP les han acceptat, Ciutadans l’ha rebutjada i Compromís encara no ha confirmat a l’alcaldia quina ha estat la seua decisió. Jorge Rodríguez explicava al respecte que “si alguna cosa ens ha dut al resultat electoral que s’ha produït no sols es la gestió sinó la manera de fer-la, per això hem oferit regidories a totes i tots els regidors, i tot i que alguns les rebutgen, la nostra ma ha estat estesa I ho tornarà a estar en assumptes d’importància com el Pla Estratègic”.

Altres detalls que s’han donat a conèixer hui ha estat que es mantenen els quatre alliberats i mig amb que comptava el Govern en esta legislatura, i que serien Jorge Rodríguez, Rebeca Torró, Joan Sanchis i Manuel Cuesta a jornada completa i Pablo Úbeda a mitja jornada. En ser nomenat Jorge Rodríguez com a Diputat Provincial passarà a renunciar al seu sou a l’Ajuntament, el que permetrà alliberar també a Jaime Peris sense incrementar el cost de l’estructura política.

Pel que fa a la Junta de Govern Local, estarà presidida per l’alcalde i formaran part d’ella com a 7 tinents d’alcalde, per aquest ordre: Rebeca Torró, Joan Sanchis, Jaime Peris, Pablo Úbeda, Manolo Cuesta, Óscar Borrell i Tudi Guillem. La Comissió d’Assumptes Socials (que substitueix la Comissió d’Assumptes Interns) estarà presidida per Jaime Peris, la Comissió de Comptes per Joan Sanchis, i la Comissió d’Urbanisme, Medi Ambient I Serveis Municipals per Rebeca Torró.