Roger Cerdà pactarà amb EUPV i Compromís

  • “Vull liderar un govern fort”, afirma el líder els socialistes xativins

Després d’haver aconseguit la victòria en les eleccions municipals de 2015, Roger Cerdà ha manifestat la seua voluntat de comptar amb EUPV i Compromís per formar un govern a Xàtiva amb una ampla majoria de 15 regidors. El PSPV-PSOE ha estat la força més votada a les eleccions i, en conseqüència, li correspon iniciar la ronda de contactes amb altres formacions. Cerdà ha declarat que “la ciutadania ha manifestat clarament la seua voluntat de que Xàtiva torne a tenir un govern progressista i nosaltres no anem a contradir aquest manament. Vull estar al cap d’un govern fort que done resposta als veritables problemes de les persones que viuen a Xàtiva”. El plenari per a la constitució de la nova corporació municipal tindrà lloc el proper 13 de juny, a les 12 h.

Cerdà confia en obtenir l’acord amb les altres forces d’esquerra amb que ha compartit legislatura en l’oposició. Segons el socialista, “el futur de la ciutat s’ha de basar en un ample consens polític i social. Hem treballat junts al llarg de la legislatura, presentant diverses mocions conjuntes i les relacions són bones, tant en el pla institucional com en el personal. Estic convençut que primarà la responsabilitat i les ganes de treballar per millorar la ciutat. Així ho volen els ciutadans”.

Si bé la suma de regidors entre el PSPV-PSOE i EUPV supera la majoria absoluta necessària, Cerdà vol que Compromís s’integre en el futur govern. En paraules del socialista, “necessitarem moltes mans per a tota la feina que tenim per treure a Xàtiva de la situació actual. És de justícia que un grup com Compromís forme part del nou govern municipal. Coneixen la gestió de l’Ajuntament perfectament i són persones de reconeguda solvència que han treballat bé en les seues responsabilitats municipals”.

Roger Cerdà ha marcat les prioritats que ha d’abordar el nou govern. La primera, donar solució al problema de les persones que viuen a Xàtiva amb risc d’exclusió social. “Tan prompte com siga nomenat alcalde, em reuniré amb els col·lectius que formen part del Consell Local d’Acció Social per abordar les iniciatives que requereixen d’una implantació urgent”, ha declarat. També és prioritària la reactivació econòmica de la ciutat, amb la mira fixada en la creació d’ocupació. Per a Cerdà, “cal recuperar la força que sempre ha tingut Xàtiva com a ciutat de serveis i fer del turisme un nou motor econòmic que cree riquesa i ocupació”.

El socialista creu que hi ha qüestions que han de començar a abordar-se immediatament, donat que són projectes a llarg termini. Les més destacades són la implantació d’una extensió universitària pública a la ciutat i la rehabilitació integral de la plaça del Mercat. Respecte a la universitat, Cerdà vol que “a més d’ampliar significativament la qualitat de l’oferta formativa, la universitat ens ha d’ajudar en el procés de reactivació econòmica, facilitant la transmissió dels coneixements a les empreses per construir un teixit productiu renovat, fort i amb capacitat de generació d’ocupació de qualitat. El nou govern ha d’estar al costat del joves i fer tot el possible perquè Xàtiva els oferisca oportunitats”.

Pel que fa a la plaça del Mercat, Cerdà pensa que ha de ser un procés consensuat i de futur, “on també hi ha opció de que participe la universitat. De fet, en matèria de recuperació del patrimoni, hi ha experiències anteriors de col·laboracions entre ajuntaments i l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Politècnica que han donat molt bons resultats”.