Roger Cerdà rep al CLAS en la seua primera reunió com alcalde

  • Es duplicarà el pressupost del col·lectiu per millorar la situació de les famílies amb menys recursos

La primera reunió de Roger Cerdà com a alcalde de Xàtiva ha estat amb el Consell Local d’Acció Social (CLAS). Tal com es va comprometre, Cerdà  inaugurava dilluns la seua agenda oficial rebent aquest a les associacions que integren el consell. Per a l’alcalde, l’acció social i la recerca de solucions als problemes de les persones més desafavorides ha de ser una prioritat del nou equip de govern. En la reunió també estigueren presents els regidors Xelo Angulo i Ignacio Reig, a més dels tècnics municipals de l’àrea de Benestar Social.

Cerdà va tornar a expressar la seua intenció de que l’Ajuntament treballe colze a colze amb els membres del CLAS, ja que, en paraules de l’alcalde, aquestes entitats han de ser “els nostres ulls davant d’una problemàtica tan greu”. Cerdà vol començar una línia de treball per millorar la situació de les famílies amb menys recursos, de manera que es puga establir un dispositiu efectiu per combatre l’emergència social el més prompte possible. Tot aquest dispositiu s’ha d’establir de manera consensuada, amb la participació de les associacions del CLAS i el suport dels tècnics municipals.

L’alcalde va anunciar que es procedirà a una modificació del pressupost per tal de duplicar la partida destinada al CLAS. El consell disposarà de 40.000 euros per a les seues activitats. Els diners provindran d’un reajust en la partida destinada a pagar els interessos dels préstecs bancaris. Un altre dels avanços que Cerdà va fer en la reunió és la qüestió de revisar els recursos humans disponibles en l’àrea de Benestar Social per tal de millorar l’atenció als col·lectius i persones usuàries d’aquestos serveis municipals.

Roger Cerdà va mostrar la seua preocupació per establir una coordinació adequada del treball de les distintes associacions del CLAS. Segons l’alcalde, “cal trobar un sistema d’organització eficient i efectiu, per tal que cada entitat es dedique a unes atencions específiques, es centralitze d’alguna manera la informació i s’actue de manera coordinada, evitant duplicitat de funcions i millorant la comunicació”.

Per la seua banda, Xelo Angulo va comunicar que el menjador escolar que es posa en funcionament durant l’estiu per atendre a xiquetes i xiquets desafavorits estarà obert a partir del 29 de juny. Respecte de l’accés al menjador entre el 22 i el 29 de juny, la regidora va demanar als col·lectius del CLAS que li comuniquen els noms dels usuaris que necessiten accedir a aquest servei per donar-los una solució. A més, el menjador d’estiu, que estarà ubicat al col·legi públic Taquígraf Martí, també estarà obert durant el mes de setembre per als qui no tenen beca de la Generalitat, fins que entren en funcionament els menjadors habilitats per al curs escolar.

Angulo també vol dur a terme una ronda de contactes amb les associacions per tal d’abordar un protocol d’assistència per a persones itinerants amb necessitats i per estudiar la viabilitat d’establir un menjador social a la ciutat.