Roger Cerdà respecta la decisió d’Inelcom

L’alcalde Roger Cerdà respecta la decisió d’Inelcom de renunciar a la instal·lació del Centre d’Art i Arqueologia Montsant. D’altra banda, l’alcalde diu que “no ens alegrarem mai de que una empresa deixe d’invertir a Xàtiva”.

L’alcalde recorda que “no s’ha presentat cap projecte a l’Ajuntament i que per tant no disposàvem de més informació que l’exposada pels promotors al llarg del procés de concertació pública que s’ha estat duent a terme en les darreres setmanes”.

Cerdà reconeix que la col·lecció d’art que anava a albergar el Centre d’Art i Arqueologia és magnífica i, sense dubte, una de les més importants col·leccions privades d’art d’Europa. L’alcalde posa en valor que l’empresa haja volgut traslladar aquesta important col·lecció a la ciutat i l’enriquiment de l’oferta cultural que aquest fet haguera comportat.

Tanmateix, l’emplaçament escollit per a la construcció del Centre d’Art i Arqueologia Montsant ha sigut un entrebanc per al procés, en tractar-se d’una zona sensible, de gran valor patrimonial i paisatgístic i amb un alt grau de protecció. Segons l’alcalde, “sempre hem estat oberts a explorar altres alternatives, però aquesta negociació no s’ha arribat a produir”. Cerdà conclou amb una oferta de diàleg: “estem oberts a estudiar possibles línies de col·laboració futura”.