“Rubén em diu que cal seguir treballant i tenir paciència perquè al final tot arriba”

Seguint els passos de Rubén García, un altre xativí comença a despuntar en les categories inferiors del Llevant. Ell és Jonathan Tormo, un dels capitans del conjunt granota en el Juvenil B, un equip que com la primera plantilla està enlluernant amb els seus èxits en haver-se classificat per a la Copa del Rei a falta encara de tres jornades. Amb aquest prometedor jugador hem repassat les seues aspiracions de cara al futur.

 

Com et defineixes com a jugador?

Sóc esquerrà i jugue en la posició de lateral esquerre. Les meues majors qualitats són el físic i la potència, sent més defensiu que ofensiu, encara que quan toca pujar ho faig.

En quin jugador t’has fixat com a referent?

El meu major ídol ha sigut Maldini, jugador del Milà.

Formes part de la pedrera del Llevant, quants anys portes allí?

Aquesta és ja la meua sisena temporada en l’equip. Vaig començar en cadet de primer any i a dia de hui estic en Divisió d’Honor després de passar per Autonòmic, Juvenil i el Nacional l’any passat.

Com és el teu dia a dia en el club?

La veritat que molt bé. Em trobe molt a gust allí perquè porte ja molt de temps i al final coneixes a tot el món. Entrenem quatre dies a la setmana, descansant els dimecres. He estat tres anys quedant-me en la residència, però aquesta temporada vaig i vinc a Xàtiva, alternant-nos diversos jugadors que són de la zona. És un sacrifici per a aconseguir el somni d’arribar el més amunt en aquest esport.

Jonathan és un dels capitans de l'equip.
Jonathan és un dels capitans de l’equip.

Fa un any entrevistàvem ací mateix a Rubén García, un jugador que en aquells dies somiava amb fer-se un lloc en pretemporada amb el primer equip i que a hui ja és un fixe en la primera plantilla, fent gols que valen 3 punts com el de la passada setmana. Què suposa per a tu?

És un espill on mirar-me perquè passar de juvenils al primer equip i aconseguir el que està aconseguint està a l’abast de molt pocs. Jo el conec personalment i em dóna molts consells. Em diu que cal seguir treballant i tenir paciència perquè al final tot arriba.

Has tingut alguna anècdota amb integrants del primer equip?

Coincideixes moltes vegades amb ells en la residència, sobretot a l’hora de menjar, i el que fan és donar-nos molts ànims i aconsellar-nos per a seguir creixent i evolucionant. Ens diuen que cal treballar tot el dia, sacrificar-te pel nostre somni i així podrem arribar on estan ells.

Quin objectiu et marques a curt termini?

L’objectiu de qualsevol juvenil de tercer any és quedar-se en el filial de cara a la pròxima temporada. A partir d’ací seguir treballant i intentar arribar el més lluny que puga.

On t’agradaria arribar?

Per a mi seria un somni arribar a Primera Divisió. És el que qualsevol futbolista busca, encara que cal ser conscient que és molt complicat i que pocs arriben.

En aquests anys que portes en el Llevant, com estàs vivint des de dins els èxits esportius aconseguits per l’entitat?

Aquestes estan sent temporades històriques. Ningú s’ho esperava i pense que el secret és el sacrifici de cada jugador per arribar fins a ací.

Uns èxits que també esteu vivint en el Juvenil.

Sí, ens hem classificat per a la Copa del Rei després de 18 anys i estem tots molt contents i satisfets. Hem fet història perquè encara falten tres partits, i és la mostra que els de darrere venim també amb força.

Des de la pedrera es valorarà també estar en un equip que, a diferència d’uns altres, pensa en vosaltres abans d’eixir fora a fitxar.

Clar, a més de Rubén està Hèctor Rodas, Iborra, Ballesteros… per a nosaltres és una motivació i ens il·lusiona encara més per a seguir treballant.

Des de L’Informador et desitgem molta sort i esperem veure’t en el més alt en uns anys.