Rubén García és l’orgull de Xàtiva

Ja fa un any que parlàrem amb ell. Rubén, un xic tímid de tan sols 19 anys i poc acostumat als mitjans, començava a despuntar en les categories inferiors del Llevant i rebia el premi de la seua primera convocatòria amb la Selecció espanyola sub 19. En eixe moment es marcava com a objectiu entrenar més assíduament amb la primera plantilla i el somni d’un debut a Primera quedava encara molt llunyà.IMG_4023

Només uns mesos després, Rubén García és ja un més en l’equip i té una presència cada vegada més notòria a Primera Divisió, Copa del Rei i l’Europa League, arribant fins i tot a destapar la seua faceta golejadora. Un jugador que comparteix terreny de joc amb els Messi, Xavi, Cristiano Ronaldo, Soldado o Albelda.

Per això, ahir divendres va ser rebut per Alfonso Rus, alcalde de Xàtiva, i Yolanda Sipán, regidora d’esports, a més dels membres de la corporació municipal, que li van fer entrega d’un detall institucional reconeixent aquests mèrits. El propi Rubén va obsequiar al consistori amb una camiseta del Llevant utilitzada en l’últim partit.

Alfonso Rus va afirmar que es tracta d’un dia “gratificant” i li va aconsellar “esforç i treball per arribar molt alt”. Així mateix, va recordar que “fa més de 30 anys que no teníem a Xàtiva un jugador a Primera Divisió” i va bromejar ressaltant que gràcies a haver pujat al primer equip, l’Olímpic quedarà per davant del Llevant B.

Per la seua banda, Yolanda Sipán es va mostrar orgullosa perquè “és molt difícil arribar fins ací” i li va recordar que “amb el seu treball” s’ha convertit en un referent “per als més de 500 xiquets que formen les pedreres dels clubs esportius de Xàtiva”.

IMG_4026Finalment, Rubén García va agrair aquest gest per part de l’ajuntament i li va dedicar l’homenatge a la seua família “gràcies als quals he arribat fins on estic”.

A més de familiars i amics del jugador, en l’acte també van estar presents ex futbolistes de la ciutat de Xàtiva que arribaren a l’elit com Vicent Iborra, Ramón Miralles i Juan Navarro.

 

 

  Rubén García, jugador del Llevat UD

“Açò està sent la recompensa per tot el que he treballat”

 

-En aquestes mateixes línies ens feies partíceps fa uns mesos de la teua il·lusió per arribar a entrenar amb la primera plantilla. No tan sols ho has aconseguit sinó que a més eres ja un més d’ella.
En eixe moment estava al filial i aquest era el meu objectiu, entrenar amb el primer equip. Per sort a l’estiu em van cridar per fer la pretemporada amb ells. Amb el treball del dia a dia he aconseguit arribar fins on estic ara. Ha sigut un canvi molt gran en només uns mesos.

– Quina és la teua propera meta?
Fa un any vam parlar perquè em van cridar de la Sub 19 i ara seria una recompensa increïble per a mi poder estar aquest any amb la Selecció Espanyola Sub 20.

IMG_4015– Com valores que la teua ciutat et recorde en aquests moments?
La veritat és que molt content i agraït. Quan isc de casa, als carrers sempre em para la gent, s’interessen per mi i encara que siguen d’un altre equip estan bolcats amb la meua progressió. Açò està sent la recompensa per tot el que he treballat però encara queda molt per fer.

-El Llevant està de nou repetint la temporada històrica que potser l’any passat et va agarrar un poc més de lluny. Com ho vius ara des de dins?
Ara em done compte que és molt important el grup que tenim i és gràcies a això que estiguem aconseguint aquests resultats. Estem fent les coses molt bé i no li pose un límit a l’equip.

-Finalment, preguntar-te per l’Olímpic, un rival fins fa poc en 2a B i que ara des de Primera supose que viuràs content els seus resultats.
Sí, per suposat. Crec que és un poc com el Llevant, un grup molt unit que els ajuda a aconseguir tots aquests resultats. Si segueixen així, els veig a Segona.

Esperem que així siga, i que et puguem vore a tu també arribant molt alt en el futbol espanyol.