Rus: “Al final som onze contra onze i podem lluitar per a estar dalt”

Després de finalitzar l’assemblea anual, ens va atendre un Alfonso Rus content i satisfet per la resposta, un any més, dels aficionats de l’Olímpic. El president va destacar la necessitat de mantenir un any més la categoria, encara que no amaga el seu objectiu més ambiciós d’estar un any més lluitant pels llocs més alts.

Acaba una junta tranquil·la, on l’afició ha mostrat la seua satisfacció per l’any realitzat.

Sí, solen ser assemblees tranquil·les on la gent està contenta pel treball que hem fet no solament durant aquesta temporada, sinó durant els últims anys. Ara volem seguir amb aquesta línia i repetir una campanya igual o millor, per la qual cosa estem ja treballant amb tota la nostra il·lusió per a aconseguir-ho.

Ha dit durant l’assemblea no estar content amb la temporada, malgrat el bon any realitzat, ja que volia estar en promoció. Sempre hi ha que lluitar per els objectius més alts, a pesar de no estar entre els pressupostos més elevats.

El pressupost el que al final ens aporta és tenir una plantilla més àmplia que, si se’ns lesiona algun jugador, tenim un altre de similar nivell per a reemplaçar-lo. Pense que és el que ens ha faltat aquest any. Però al final som onze contra onze i podem lluitar per a estar dalt.

Tant vostè com José Alemany heu fet un esforç per mantenir la base i la columna de l’equip.

Sí, la nostra idea és mantenir el bloc que ens ha fet fer aquestes temporades, amb algun que un altre canvi. Cal ser ràpids i tenir sort per a encertar en els que vinguen, però estic molt content amb la continuïtat de jugadors clau per a nosaltres.

Durant la seua intervenció ha ressaltat el treball tant de la secretaria tècnica com dels tècnics de l’Olímpic.

Sí perquè ells són els que treballen en el dia a dia i han fan una tasca espectacular. Nosaltres l’única cosa que fem és visualitzar aquest treball, veure com ho porten i establir uns límits econòmics.

Què és el que li ha faltat a l’Olímpic per a abastar aquestes posicions de promoció tan anhelades?

Som una plantilla curta i la temporada ha sigut dura i de moltes lesions.

Quedar-se a les portes del play off després del nivell que ha mostrat l’equip posa encara més en valor tot el treball i la dificultat de la categoria.

És una divisió molt difícil perquè hi ha equips de molt de nivell, però tots estem ací per a intentar quedar el més amunt possible i eixa ha de ser nostra meta.

Aleshores, promoció o permanència?

Permanència, perquè primer cal començar la temporada, saber l’equip que tenim i com funciona. Encara que, com hem dit, cal optar a estar el més amunt possible. La base ja està i amb açò tenim molt avançat.

Finalment, la pròxima entrevista esportiva que tinguem amb vostè, serà com a president d’un altre club?

No, no… El València necessita estabilitat. Cal donar-li tot el suport al nou president i a la gent nova que ha entrat, cal valorar la situació econòmica actual i jo entenc que fan falta o inversors o vendre el solar per a poder tirar endavant. Hi ha poca experiència, però molta il·lusió i preparació per a aquest nou repte. Serà un handicap no estar en Champions, però al final açò és futbol i ha d’entrar la pilota.