Rus anuncia que en 2013 el 100% dels pobles de la província tindran xarxa wifi

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha comentat que un total de 200 poblacions de la província “estan connectades al projecte Sona la Dipu, València Província Wifi”, i, ha afirmat que el projecte “arribarà en 2013 als 265 municipis”.

El responsable provincial ha realitzat aquestes declaracions en l’edifici Vés-los i Vents de València durant la presentació de “Smart Cities: Un model d’eficàcia”, una engegada que, gràcies a la xarxa sense fil provincial d’accés a Internet de la Diputació, permetrà la instal·lació de nous programes i serveis informàtics en els municipis per a abaratir costos i millorar l’atenció al ciutadà.

Presentación Motorola Wifi foto_Abulaila (4)Rus ha informat que “Sona la Dipu, València Província Wifi”, que ascendeix a 14 milions d’euros, “permetrà un estalvi de 200.000 euros a l’any derivats dels telecentres, al no tenir la necessitat de contractar línies ni realitzar manteniment d’equips informàtics”.

A més, el president de la Diputació considera que aquest projecte és “molt important” posat que “algunes poblacions d’interior no tenien cobertura wifi”.

Finalment, l’Alfonso Rus ha informat també que aquesta engegada “serveix per a desenvolupar poblacions intel·ligents dins de la província amb l’objectiu de reduir costos, optimitzar el treball i la gestió que es realitza en els ajuntaments i oferir millors serveis als ciutadans”.