Rus anuncia un balanç positiu en els comptes de 4 milions d’euros

  • Va presentar ahir en roda de premsa el pagament fraccionat d’impostos

Alfonso Rus, alcalde de Xàtiva, i Ramón Vila, regidor d’Hisenda, van comparèixer ahir en roda de premsa per anunciar un innovador sistema de fraccionament en el pagament d’impostos, una tarifa plana que pretén “ajudar a totes aquelles famílies que volen pagar però no poden per la situació actual. Des de l’administració hem de posar tot de la nostra part per ajudar-los”. Així, tots els impostos (contribució rústica i urbana, activitats econòmiques, vehicles, gual i fem) es podran pagar des d’abril fins desembre sense cobrar interessos, establint una tarifa plana mensual de tributs. Així, si una persona ha de pagar 300 euros, podrà pagar des d’ara 30 euros en 10 mesos sense cap augment afegit per aquest servei.

Aquesta mesura és vàlida per a tots els ciutadans, tant els que tenen problemes per a pagar com els que no, i per adherir-se tenen que fer la sol·licitud a la planta baixa d l’Ajuntament o a l’oficina de Diputació de 2 de març a 15 d’abril. “L’any que ve serà a partir de gener”, va anunciar Rus.

L’any passat es fraccionaren a Xàtiva més de 5.000 rebuts per import d’1 milió d’euros, amb interès d’aplaçament, un interès que desapareix amb aquesta iniciativa. Aquesta xifra de rebuts deixa entreveure que els xativins “volen pagar i des d’ací vull agrair a tots aquells que han vingut a donar la cara i a buscar fórmules alternatives si no podien fer front a aquesta despesa”, va ressaltar Ramón Vila.

Cal recordar que al 2014 es va rebaixar un 5% de l’IBI,  un 15% del valor cadastral, un 20% en contribució rústica, un 10% de l’impost de vehicles i un 15% en la plusvàlua, mantenint la bonificació del 50% en fem, una disminució que se suma a una reducció del 5% dels impostos en 2015. Segons Vila, “aquesta disminució s’ha notat en la recaptació, malgrat deixar d’obtenir 2 milions d’euros, ja que més famílies han pogut fer front a aquests impostos rebaixats”.

 

Balanç positiu de 4 milions d’euros

La roda de premsa també va servir per anunciar la liquidació de 2014. “Hem obtingut uns resultats excel·lents ja que hem tancat l’any amb un romanent positiu de 657.846,29 euros, unes xifres espectaculars si tenim en compte que els ingressos han baixat”, anunciava Rus.

A més, l’alcalde va destacar que Xàtiva té un balanç favorable de 4 milions d’euros, ja que el deute viu del Consistori ascendeix a 14,8 milions d’euros, mentre que pendent de cobrament hi ha 14,9 milions i els bancs també deuen a la ciutat 3,9 milions. A més, l’Ajuntament paga als proveïdors a 26 dies. “Estem en un moment impressionant a nivell de gestió, som uns dels ajuntaments més sanejats de la Comunitat”.