Rus anuncia un pla amb Renfe per a conèixer la província amb tren a preus socials

• La institució provincial muntarà una gran fira de turisme local en la Plaça de Bous de València

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha anunciat en la inauguració de l’estand València, Terra i Mar de Fitur 2014 que la corporació provincial crearà un programa conjunt amb Renfe mitjançant el qual s’oferiran viatges turístics per a visitar durant un dia diferents localitats de costa i d’interior a un preu social que inclourà transport amb tren, i visites guiades en cada localitat.

Rus ha destacat que aquesta nova aposta permetrà fomentar el turisme de proximitat perquè els valencians i visitants puguen recórrer la província i gaudisquen dels seus principals atractius turístics i culturals.

“El Tren de la Dipu tindrà en els bitllets més d’un 40 i un 50% de rebaixa en alguns casos, per la qual cosa els valencians i els visitants podran conèixer la província amb un cost d’entre 4 i 8 euros”, ha manifestat.

El president de Renfe va agrair al president Rus i a la Diputació el que haja acollit aquesta iniciativa. Gómez-Pomar ha reconegut que per a l’entitat és una satisfacció poder signar un acord amb la Diputació i oferir el servei de transport més assequible i eficient que oferirà viatges d’oci a Gandia, Cullera, Ontinyent i Xàtiva, entre uns altres.

Oficina de promoció dels pobles

Alfonso Rus ha avançat també que la corporació provincial posarà a la disposició dels ajuntaments i mancomunitats una Oficina de Promoció Municipal gratuïta amb l’objectiu de que puguen “donar-se a conèixer en la ciutat de València” en un dels punts de major trànsit de la capital. En concret es tracta de la cantonada del Teatre Principal entre les calles Barques i Poeta Querol.

“Aquest servei serà gratuït per a tots els ajuntaments i mancomunitats”. A més, Rus ha apuntat que aquest espai de la Diputació servirà com un espai promocional amb una durada d’uns deu dies per poble per a exposar els seus productes i sobretot vendre”.

Així, el màxim responsable de la corporació provincial s’ha mostrat optimista amb aquesta iniciativa perquè, al seu judici, “serà com una finestra oberta en la ciutat per a les poblacions, ja que a més d’informació sobre els atractius de cada municipi, oferirà exhibicions, degustacions i actuacions folklòriques”. La Diputació posa així a la disposició dels pobles el millor aparador de la capital”, va comentar.

Pla per l’Ocupació Hotelera

D’altra banda, Rus ha informat que l’entitat provincial continuarà amb el pla conjunt amb la Unió Hotelera de la província per a seguir mantenint els llocs de treball en el sector i crear noves ocupacions en temporada baixa.

En aquest sentit, Rus ha informat que amb la subvenció del 50% del cost dels viatges per part de la Diputació es fomenta des de l’any passat un volum de negoci nou cobrint un nínxol que era difícil de gestionar en els mesos de temporada baixa.

Quant als viatges, dels 30.000 recorreguts subvencionats –que es realitzaven de diumenge a dijous- per un import per a l’usuari de menys de 90 euros, ja s’han sol·licitat més de 28.000 (un 94%) i ho han realitzat prop de 13.000 persones. Així, gràcies a aquest programa “s’han mantingut o generat 1500 ocupacions”, ha ressaltat Rus.

Una fira del turisme en la Plaça de Bous de València

Finalment, Rus ha avançat que la Diputació organitzarà al maig una fira a l’interior de la Plaça de Bous de València perquè tots els pobles puguen explotar els seus productes, el seu folklore, la seua història i la seua gastronomia, com es mereixen tots els nostres pobles”.

Aicí mateix, durant tot l’any s’editaran noves publicacions de municipis de l’interior de la província de València i es reeditaran fullets i guies de promoció turística de municipis de l’interior.

A més, es recolzaran les iniciatives turístiques que contribuïsquen a la promoció i el posicionament del turisme d’interior de la província.

L’Informador ha estat present a FITUR. Aquest dissabte, reportatge especial de la nostra visita a Madrid.