Rus demana seguir apostant per les activitats que salven vides

El president de la Diputació de València i alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, va agrair l’elecció de la capital de la Costera com a seu de la VI Trobada Intern de Rescat en Accidents de trànsit del Consorci Provincial de Bombers de València. “És important potenciar totes aquestes activitats que repercuteixen a salvar vides. Gràcies a aquestes trobades podem conèixer el treball diari dels bombers i és un orgull que Xàtiva aculla aquesta trobada” va destacar Rus en roda de premsa en el consistori xativí.

El president de la Diputació va ressaltar també el “treball del cos de bombers, cada dia més valorat, perquè sempre està a primera línia, al servei del ciutadà”. “Des de la Diputació és la nostra obligació seguir apostant pel Consorci de Bombers i no anem a deixar de treballar per ells”, va assegurar.

L’acte va comptar a més amb la participació del diputat provincial i president delegat del Consorci, Francisco Tarazona, i del regidor de Seguretat Ciutadana, José Antonio Vidal; així com de José Antonio Ortiz com a membre de l’organització de la trobada i Andrés Aspas en representació d’APRAT, associació nacional per al rescat en accidents de trànsit.

Tarazona, per la seua banda, va afirmar que el Consorci realitza “més d’1.000 serveis de rescat en accidents de trànsit a l’any en el qual se salven moltes vides i estem orgullosos de formar part dels cinc millors equips d’excarceració del món perquè salvar una vida no té preu”.

La VI trobada intern d’Excarceració se celebrarà els pròxims divendres i dissabte, 12 i 13 d’abril, en el Pavelló de Voleibol de Xàtiva.

El divendres dia 12 les maniobres es realitzaran de 8:30 hores a 17:00 hores. Com a novetat d’enguany, després de les maniobres del divendres es realitzarà un taller tècnic de material, de 17:00 hores a 18:30h. El dissabte dia 13 les maniobres s’efectuaran de 8:00 h a 13:00 h. En finalitzar es realitzarà el lliurament de trofeus.

Cada equip participant realitzarà dues maniobres: la denominada completa en la qual els equips tindran 20 minuts per a rescatar a una víctima que no presenta un risc vital immediat; i la maniobra immediata en la qual els equips de rescat compten amb 12 minuts per a rescatar a una víctima ferida greu.

Participen sis equips del Consorci Provincial que es juguen la passada per a la trobada nacional: Sagunt, Catarroja, Gandia, Xiva, Sinarques I i Sinarques II. A més dels equips del Consorci s’ampliarà la trobada amb un escenari on participaran tres equips de Bombers de l’Ajuntament de València, que realitzaran la seua trobada interna en paral·lel. Així mateix i com a equips convidats assistiran un equip del Consorci de Bombers de Badajoz i un altre equip de Pompiers Charanta-Maritime, de França.