Rus demana ser cridat “immediatament” per l’autoritat judicial per poder defensar-se

  • Ofereix el “lliure accés” a les instal·lacions de la corporació “sense necessitat d’autorització prèvia” per facilitar la investigació
  • Creu que es tracta d’una “campanya difamatòria” per a danyar la seua imatge en plena campanya electoral

El president de la Diputació de València i candidat del PP a la reelecció a l’alcaldia de Xàtiva, Alfonso Rus, ha expressat aquest dissabte el seu “interès a ser cridat de forma immediata per l’autoritat judicial”, oferint-li “lliure accés” a les instal·lacions de la corporació “sense necessitat d’autorització prèvia o formalitat alguna” perquè investigue el que considere necessari en relació al cas Imelsa.

Rus ha realitzat aquestes declaracions en un comunicat amb motiu de les informacions publicades els últims dies per la causa oberta en el jutjat d’Instrucció número 6 de València per presumptes “despeses injustificades i altres irregularitats en l’empresa pública Imelsa”, causa en la qual ja s’ha imputat a l’ex gerent Marcos Benavent.

A més, el primer edil de Xàtiva ha advertit que es reserva l’exercici d’accions penals i civils contra els qui hagueren presumptament impulsat la que considera “una campanya difamatòria instrumental en contra seua”.

El dirigent popular exposa així la intenció de convocar, “amb caràcter extraordinari i urgent”, la Junta de Govern de la Diputació Provincial on proposa que s’adopten diversos acords. Entre ells, oferir a l’autoritat judicial o a qualssevol funcionari que per ella es designen “el lliure i absolut accés” a totes les oficines, contractes o arxius de la Diputació o de qualsevol de les seues empreses públiques.

A més, exposa la intenció “d’impulsar” la Comissió Informativa creada, per acord plenari de 21 d’abril de 2015, perquè es realitze la recerca interna sobre Imelsa i oferisca les seues conclusions “per a la seua immediata publicació”.

En el comunicat, Alfonso Rus fa públic el seu “interès a ser cridat de forma immediata” per l’autoritat judicial, perquè se li done l’opció de “desmentir davant el jutge competent, els exorbitants i falsos fets que se li vénen atribuint, difosos amb el designi de generar perjudicis polítics injusts, tant al comunicant com al partit polític al que pertany, en el moment més idoni per a danyar la imatge, és a dir, en plena precampanya electoral”.