Rus: “El PP mai ha obtingut ni un cèntim de finançament irregular”

L’expresident de la Diputació de València Alfonso Rus assegurava divendres que el Partit Popular “mai ha obtingut ni un cèntim” de suposat finançament irregular, i que “si hi ha hagut alguna ‘mordida’ del 3 per cent seria per a algun”.

“Caldrà demostrar” si va haver-hi finançament il·legal del partit, manifestava als periodistes després de declarar com a testimoni en la peça separada del cas Emarsa que jutja al seu exvicepresidente en la Diputació, expresident d’aquesta empresa pública i exalcalde de Manises, Enrique Crespo per l’ocultació d’un premi de 12 milions d’euros obtingut en el sorteig de Nadal de 2011.

Rus negava que Imelsa fóra una “agència de col·locació” de gent del PP i amics, i assegurava que quan s’òbriga el cas “es demostrarà” que no va haver malversació, ni tràfic ni mossegades.

L’expresident de la corporació provincial responia així en ser preguntat per la peça separada del cas Imelsa que investiga les suposades contractacions fictícies en la institució provincial i que el passat dia 15 va arxivar la causa respecte a set dels treballadors investigats per contractes ficticis i indemnitzacions, mantenint la recerca (abans imputació) sobre Rus i altres vint persones.

“El partit mai ha obtingut ni un cèntim. Si hi ha hagut alguna mossegada del 3 % seria per a algun”, agregava sobre les acusació de presumpte finançament irregular.

En referència a l’enregistrament fet públic fa uns mesos on suposadament se li escoltava explicar diners dins d’un cotxe al costat de l’exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent, assenyalava que “ja ho desmuntarem” en els jutjats.

“Jo sempre he donat la cara i la donaré”, a manifestava que quan s’òbriga el secret de sumari “ho sabrem quasi tot, perquè tot el que està eixint ara jo ho sabia fa no sé quant perquè eixia en premsa” i “anirem contestant”.

Preguntat sobre si té la consciència tranquil·la i si dorm bé, responia que “dorm regular” perquè s’ha fet “major”, que té la consciència “tranquil·la” i que sempre “ha donat la cara”.

Sobre Benavent manifestava que “normalment quan un contracta a gent li poden passar tres coses: o fer-ho molt bé, o fer-ho regular o equivocar-se. Jo, en aquest cas i, segons sé ara després que Benavent va dir que era un ‘yonqui’ em vaig equivocar. M’he equivocat i l’he pagat, m’he hagut d’anar de la política i un ha d’assumir-ho”.

Preguntat si està dolgut amb el seu partit, el PP, responia: “a mi em van dir de hui per al matí, vostè fora, i encara estic esperant que em criden. Potser és que ho sabien tot i jo no sabia res”. Va anunciar que, malgrat aquest tracte, seguirà votant als populars.