Rus garanteix el suport als ajuntaments per reduir els efectes dels incendis i les pluges

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, va anunciar ahir en el ple ordinari que la corporació provincial ajudarà als municipis a que puguen fer front a la inversió que han de realitzar per a pal·liar els danys produïts pels incendis i les pluges.

El Govern subvencionarà el 50% del cost de les obres necessàries i els ajuntaments hauran de fer front a l’import restant.

En aquest sentit, Rus va explicar que l’entitat provincial “no va a permetre que cap consistori es quede sense aquestes ajudes per no tenir efectiu i no poder abonar la seua fracció”.

El president provincial es va referir així al compromís de la Diputació amb els municipis afectats per aquest problema i va avançar que traurà la inversió “ja siga d’alguna partida pressupostària o de forma bianual”.

Aquest anunci va sorgir a partir d’una moció del diputat del PSPV-PSOE, Raúl Marrons, en la qual sol·licitava a la Diputació “subvencionar la part econòmica que finalment hagen d’aportar els consistoris de la província i que se’ls comunique amb urgència aquesta nova situació”.

Alfonso Rus va manifestar que “encara no s’ha establert el repartiment d’ajudes als municipis afectats, per la qual cosa encara no se sap la quantia que van a advertir ni quant han d’abonar. Quan estiga llest el decret amb les subvencions estudiarem la situació”, va asseverar Rus, qui també va apuntar que “s’analitzarà cas per cas i com podrem complementar eixes ajudes”.