Rus renova el conveni per a exposar “El Sant Sopar” en L’Almodí

L’alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, ha renovat aquest matí el conveni mantingut fins al 2012 amb les Clarisses per a exposar “El Sant Sopar” de Vicente López en el Museu Municipal de L’Almodí.

Junt a Rus, han rubricat l’acord la Mare Violeta del Carmen i la Mare Maria Mercedes, que han acudit a la reunió celebrada en la seu de la Diputació de València acompanyades pel ministre provincial dels Franciscans de València, José Antonio Jordá, la presidenta Federal de les Germanes Pobres de Santa Clara, Sor Maria Rosa Álvarez, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva, Maria José Pla, i el director de L’Almodí, Ángel Velasco.

Un dels moments de la firma del conveni.
Un dels moments de la firma del conveni.

En virtut del contracte subscrit, el Monestir de Santa Clara de les Religioses Franciscanes Clarisses de Canals cedeix el llenç de ‘El Sant Sopar’, de Vicente López, a l’Ajuntament de Xàtiva dos anys més per a la seua exhibició en el Museu Municipal de L’Almodí.

Per la seua banda, el consistori xativí es compromet a finançar els costos de la restauració de les següents obres: “Santa Clara i expulsió Sarraïns”, “Magdalena Penitent”, “Ecce Homo” (anvers i revers), una talla de la verge de Loreto i un Sant Agustí.