“Sabem el que la gent ens va a exigir però no ens hem d’obsessionar amb el que vam fer l’any passat”

Possiblement un dels millors fitxatges de l’estiu per a l’Olímpic siga la renovació per un any més de Francis, una de les peces més destacades de l’equip i de la categoria, ja que es va alçar amb el Zamora de 2a B. Aquesta setmana hem volgut parlar amb aquest malagueny de 29 anys que ens mostra el seu agraïment pels missatges d’afecte expressats aquests dies per l’afició.

Benvingut de nou a Xàtiva.

Moltes gràcies.

Eres, sens dubte, una de les incorporacions de la temporada per a l’equip i per a l’afició.

La veritat és que via twitter, quan vaig anunciar la meua continuïtat, vaig poder comprovar l’especial afecte de tots, perquè para ells era un pilar bàsic de l’equip. Aquest suport ha sigut una de les coses també per les quals vaig decidir quedar-me. Des del mes de juny hi havia diverses coses importants que al final no es van concretar i el suport de tots ha sigut clau per a seguir una temporada més. Estic molt orgullós de seguir ací i des del primer moment que vaig arribar a Xàtiva han posat molta confiança en mi i espere tornar-ho en el camp i fer les coses tan bé com siga possible.

Junt a tu renoven gran part dels jugadors clau de l’equip per a seguir amb la mateixa base de l’any passat.

És molt important mantenir a gran part de la plantilla per a tenir una base que al costat de gent nova que s’incorpore puga sumar i realitzar un altre bon any.

Com valores la temporada que es va realitzar?

Les conclusions han de ser positives encara que ens va faltar el premi a tot el treball que vam realitzar. Ens va quedar un sabor agredolç per la temporada que havíem fet i a la qual no vam poder posar-li el fermall amb la promoció d’ascens. Eixe era el nostre objectiu final, era una il·lusió tenir les opcions de disputar una promoció d’ascens ja que era una cosa històrica per a Xàtiva i més després de partir amb la ment posada en la permanència. La gent del poble estava molt il·lusionada, ens parava pel carrer i ens ho demanava… Però així són les circumstàncies del futbol i el Llevant va guanyar i nosaltres no vam poder marcar eixe gol que necessitàvem.

Tornant al present, aquesta setmana s’ha jugat el primer amistós davant el CD Llosa. Quines són les sensacions de l’equip?

Encara és molt prompte per a entrar en valoracions, ja que hi ha molts jugadors a prova, portem solament uns dies entrenant… Les sensacions no van ser del tot bones però tampoc del tot males. Hi ha gent a la qual li costa més agafar-se i ara és el moment de realitzar proves, no de mirar els resultats.

Aquests dies es va anunciar també l’arribada de Jacobo, portera de 23 anys procedent de l’Almansa. Un poc més de competència en la teua posició.

Sí, açò és beneficiós perquè tot el que és la competència sana i que hi haja dos jugadors per lloc és important perquè ningú es relaxe. Una temporada ens pot eixir molt bona i una altra no tant, per la qual cosa no cal adormir-se perquè sempre hi haurà algú darrere empentant i, com et dic, ara hi ha que treballar més dur encara.

Finalment, teniu en ment repetir l’any històric?

No especulem amb el que vam fer. Sabem que va ser sorprenent i sabem que la gent ens va a exigir açò. Cal mirar que equip per equip som dels quatre pressupostos més baixos. Cal fer un equip competitiu, anar partit a partit i no obsessionar-nos amb el que vam fer l’any passat.