S’adjudica per 102.000 euros la redacció del projecte d’obra de reforma i ampliació del CEIP Martínez Valls

  • L’Ajuntament també adjudica per 84.700 les obres al CEIP Vicent Gironés on es contempla l’ampliació del pavelló d’infantil, una reforma integral de l’edifici de primària i altres actuacions

L’Ajuntament d’Ontinyent ha adjudicat per 102.000 euros (85.212’84 euros més IVA) la redacció del projecte d’obra de reforma i ampliació del CEIP Martínez Valls a la UTE local Gisbert-Vallet i Gisbert.

Es tracta d’un nou pas en la consecució d’aquestes obres incloses al pla “Edificant” de la Generalitat Valenciana, que es posa en marxa en la ciutat gestionat pel consistori ontinyentí, i que contempla ampliacions d’aularis, construcció d’un gimnàs i diverses reformes al centre per un valor superior als 2 milions d’euros.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, ha explicat que l’adjudicació del projecte d’obra, que arriba després d’un procés de treball que ha implicat a diversos departaments municipals com l’Oficina Tècnica, Intervenció, Contractacions i Educació,  “suposa un nou pas endavant als tràmits necessaris per fer realitat un canvi molt gran al centre, dins del tsunami educatiu que anem a viure esta legislatura a la qual per fi anem a veure adaptats els nostres centres a les necessitats educatives del segle XXI”, manifestava.

L’adjudicació del projecte d’obra i la seua execució donarà pas posteriorment al procés de licitació d’unes obres que inclouen actuacions als dos edificis originals del centre, datats en 1985. L’aulari d’infantil, que va ser objecte d’una ampliació de dues unitats al voltant de l’any 2000 arran de la implantació del primer cicle d’infantil de 3 anys, serà objecte d’una nova ampliació de dues unitats per la implantació del cicle de 2 anys, així com diverses reformes que inclouen millores a la climatització i als vàters. Pel que fa a l’aulari de primària es planteja la construcció de nova planta d’un gimnàs amb vestuaris per a completar el programa del perfil de 12 unitats. Es planteja també millores als vàters, canvis a la xarxa elèctrica , i actuacions de reparació en general per a garantir la durabilitat de l’edifici.

 

CEIP Vicent Gironés

L’Ajuntament d’Ontinyent també ha adjudicat per 84.700 euros la redacció del projecte d’obra de reforma i ampliació del CEIP Vicent Gironés a la UTE local Galiana Ramos-Bonastre Dexeus. L’actuació, dins del pla “Edificant” contempla l’ampliació del pavelló d’infantil, una reforma integral de l’edifici de primària i altres obres complementàries.

Borrell explicava que l’actuació a executar suposarà una inversió estimada superior als 2 milions d’euros, que serà la segona inversió important al col·legi des de la seua creació en 1977, després que en 2018 s’executaren obres de retirada de l’amiant del sostre i canvis a la xarxa elèctrica comptant amb una aportació de 500.000 euros de la Generalitat Valenciana.