Sanitat incorporarà crèdit per a la redacció del projecte del nou centre de salut de Xàtiva

  • Roger Cerdà s’ha reunit amb la consellera Ana Barceló

La passada setmana, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà es va reunir amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, amb la finalitat de reprendre les gestions per a la construcció del nou centre de Salut Xàtiva II, contemplat en el pla funcional de la Conselleria. La reunió, celebrada al despatx de la consellera, es produeix després d’haver-se conformat els governs autonòmic i municipal. L’alcalde va aconseguir el compromís de la consellera d’incorporar el crèdit suficient per a la redacció del projecte del nou edifici en el proper exercici.

A hores d’ara, l’Ajuntament treballa en la modificació de la qualificació urbanística del solar on es construirà el centre de salut, pas previ per a la cessió d’uns terrenys que ja han estat sol·licitats per la Conselleria, mitjançant un escrit de la seua Direcció General d’Eficiència i Règim Econòmic.

El programa funcional del nou centre de salut Xàtiva II, elaborat per la Conselleria, preveu un edifici de dues plantes, amb vuit consultes de medicina de família, vuit consultes d’Infermeria , una sala polivalent per a la realització d’electrocardiogrames, retinografies, etc, sales d’espera, àrea d’urgències, clínica i atenció a tractaments, sala d’extraccions, àrea de fisioteràpia, una sala multiusos per a xerrades, reunions o tallers, sala d’estar equipada amb cuina office per a personal, vestuaris, banys i diferents magatzems.

Atenent a la població que es pretén assignar al nou centre sanitari Xàtiva II, la qual ascendeix a un total aproximat d’11.000 persones, la dotació de recursos humans adequada, segons el criteri de Conselleria, seria de set metges de família, set infermers, quatre auxiliars d’infermeria, tres auxiliars administratius, tres zeladors, un infermer gestor de casos comunitaris, un fisioterapeuta i un tècnic en cures auxiliars d’infermeria.