Sanitat invertirà prop de 19 milions d’euros a Xàtiva-Ontinyent en millores d’equipaments i un nou hospital

  • La consellera Carmen Montón ha visitat l’hospital Lluís Alcanyís

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha anunciat una inversió pròxima als 19 milions d’euros en el departament de salut Xàtiva-Ontiyent que es destinaran a la millora de centres sanitaris i a la construcció del nou hospital de Ontinyent. 

En concret, segons ha detallat en la seua visita a l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, aquesta dotació comptarà amb 2,5 milions assignats per a equipament (1,34 milions), reformes (308.000 euros), unitat oncològica de l’hospital de dia (380.000 euros), eficiència energètica (414.280 euros) i adequació de les rampes d’accés (82.000). Aquestes partides figuren en el Pla de Dignificació d’Infraestructures 2016-19 que preveu una inversió total en aquest període de 359 milions d’euros. 

“Aquest projecte -ha assegurat Montón- és un dels pilars fonamentals per a potenciar la sanitat pública per la qual aposta aquest govern i perquè els valencians i valencianes compten amb uns espais assistencials a l’altura de la seua contribució econòmica i social”. 

La consellera ha destacat que “per primera vegada, es va a escometre de manera simultània un pla que suposa, abans de res, una proposta estratègica orientada a millorar els espais assistencials, els seus equipaments i les tecnologies de la informació aplicades a l’àmbit sanitari”. 

“Es tracta, ha resumit, d’atendre millor a les persones, en espais més confortables i amb els equips sanitaris adequats perquè els professionals puguen treballar amb la màxima eficàcia”. 

En el cas específic de Xàtiva-Ontiyent, la major part de la inversió correspon al que serà el nou hospital de Ontinyent, amb prop de 16 milions d’euros. No obstant açò, també es destinen fons a nous centres de salut, com és el cas del de Quatretonda (430.000 euros) i a xicotetes reformes en instal·lacions d’atenció primària d’aquest departament (35.000 euros).

Visita a l’Hospital Lluís Alcanyís 

La consellera visitava aquest dijous l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva acompanyada del director general d’Assistència Sanitària, Rafael Sotoca, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, així com diverses regidores en representació de l’Ajuntament d’Ontinyent. 

Al costat de la gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes, i l’equip directiu del centre sanitari, la Carmen Montón realitzava un recorregut per diferents àrees de l’hospital xativí. A continuació, i per concloure aquesta visita, es va mantenir una reunió amb tot l’equip directiu del departament de salut.