Sanitat amplia el Servei d’Urgències de l’Hospital d’Ontinyent

  • Es liciten les obres per valor de més de mig milió d’euros perquè les empreses puguen optar a una execució que durarà sis mesos

La Conselleria de Sanitat ha tret a licitació les obres de reforma i ampliació del Servei d’Urgències de l’Hospital General d’Ontinyent, valorades en 578.495,22 euros. Aquesta inversió té com a objectiu l’adequació del servei als paràmetres de qualitat assistencial i seguretat clínica actuals, per a poder oferir el millor entorn assistencial tant als pacients com als professionals que allí treballen. “El projecte permetrà millorar els circuits assistencials i la zona d’atenció pediàtrica aportant un àrea d’observació específica, així com reformar i ampliar les zones de treball” segons ha comentat Sergio García Vicente, gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent.

L’Hospital General d’Ontinyent atén actualment una mitjana de 75 persones diàries, comptant amb metges d’urgències, així com d’altres especialitats quirúrgiques de presència física i també localitzada. A ells s’uneix l’equip infermer. Tots ells donen cobertura d’urgències hospitalàries als veïns d’Ontinyent i la Vall d’Albaida.

El projecte de reforma i ampliació que s’executarà ha sigut consensuat amb els professionals del servei d’urgències, i impulsat des de l’adreça del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent. El termini previst d’execució de les obres és de 6 mesos, si ben ara tan sols s’ha iniciat el tràmit de licitació, és a dir, el termini perquè les empreses que vulguen optar a l’adjudicació es presenten al procediment obert per la Conselleria de Sanitat, per a contractar els treballs.

El Servei d’Urgències de l’Hospital d’Ontinyent es configura com un servei intermedi que presta serveis (assistència mèdica i quirúrgica, cuidats d’infermeria) fins a l’estabilització del quadre clínic dels pacients, que són finalment ingressats en l’hospital, o que havent acudit al servei, són finalment donats d’alta.