Ontinyent recomana seguir el consells sanitaris davant les altes temperatures i l’augment de radiació solar

  • Matilde Francés recorda que s’ha de prestar especial atenció a xiquets menuts, ancians i persones malaltes davant la calor i que totes les persones han d’actuar per previndre el càncer de pell 

La regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Ontinyent ha recomanat a la ciutadania seguir els consells sanitaris davant les altes temperatures i l’augment de la radiació solar que s’estan registran estos dies a tot el terme. La regidora de Sanitat, Matilde Francés, ha recomanat “seguir el més estrictament possible els consells que es donen en estes circumstàncies, recomanacions que poden ajudar a evitar situacions per evitar l’empitjorament de malalties, així com l’aparició d’altres noves”.

En aquest sentit, es recomana beure molta aigua i líquids sense alcohol ni cafeïna; realitzar menjar lleugers; estar en llocs frescos; evitar eixides a l’exterior en les hores centrals del dia així com activitats que requerisquen un esforç important; utilitzar roba lleugera i de colors clars; i no oblidar l’ús de protecció solar. També s’ha de prestar especial atenció a xiquets menuts i ancians, que són els més vulnerables a la deshidratació, ja que tenen una menor sensació de set.

Pel que fa a la radiació solar, des del Departament de Salut Pública Xàtiva-Ontinyent s’ha recordat que és especialment important en aquests mesos d’estiu que totes les persones protegisquen la seua pell del sol, procurant estar a l’ombra de 12 a 17 hores; utilitzant protector solar de factor 30 com a mínim, i protegint-se amb gorres, samarretes i ulleres de sol. Igualment, es recorda que cal acostumar-se a mirar la pell amb l’ajuda d’un espill, i si es detecta una nova taca o una nova piga, o alguna de les pigues ha canviat de color o forma acudir al metge o metgessa, ja que si es detecta el cáncer de pell a temps, aquest es pot curar totalment.