Sant Antoni celebra el seu Mig Any

Només queda mig any per a les festes de Sant Antoni de Canals i els festers del 2014 amb la col·laboració de la regidoria de Fira i Festes de l’Ajuntament de Canals celebraran aquest dissabte el “Mig Any Festes Sant Antoni 2014”. Per celebrar-ho han preparat tota una programació que es desenvoluparà durant tot el dia de hui a l’Avinguda Vicente Ferri.

 

Ricardo Cardona, alcalde de Canals

“Tot el que siga arrimar la festa de Sant Antoni a tot el poble sempre es positiu”

Arranca la festa del 2014 amb eixe Mig Any fester també. I quasi es converteix en el primer acte dels festers.

MIG ANY FESTER CANALS cartellLa població de Canals portem sempre a Sant Antoni en el nostre cap. Agraïm des de l’Ajuntament als festers aquesta iniciativa que ve a corroborar un acte més d’allò que es diu el sorteig de bandera i de cuiros. Cada any els festers han fet quan han cregut i era difícil col·locar en una data fixa.

Possiblement aquest és el gran motiu o la gran excusa per aquest Mig Any.

Exactament, com bé has dit ara estan ja acabant amb la seua representació els festers del 2013 i començant a menejar la festa els festers del 2014. Però no son festes del 2014 fins a la proclamació.

Quasi tot lo que s’ha posat en marxa, ha acabat sempre en tradició. Esperem que esta iniciativa siga un exemple més d’aquesta continuïtat dels actes que comencen i es queden en la festa de Canals. 

Efectivament, ho vorem en els pròxims anys, però jo crec que tot lo que siga traure la gent al carrer, al final tots participen. A vegades ens queixem que la festa és molt restrictiva, nomes per als festers. Però pense que tot el que siga arrimar la festa de Sant Antoni a tot el poble sempre es positiu.

 

Francisco Lopez, regidor de festes de Canals

“Volem intentar unir la festa amb el fet que els comerços isquen beneficiats”

Resulta estrany ja que no estem acostumats a parlar de festes de Sant Antoni al juny o al juliol. Parlar de Sant Antoni en màniga curta és com a mínim curiós.

La veritat és que si. Des de la regidoria i m’imagine que també els ciutadans de Canals, estem orgullosos quant més es parle de les nostres festes. Estem encantats de parlar de Sant Antoni i que siga el tema de conversa tant a l’hivern com a l’estiu.

Foguera CanalsFa poc va ser intercanvi amb Gandia i l’actualitat és aquest mig any que s’estrena aquest dissabte, suposem que ve amb la intenció de quedar-se perquè, sens dubte, tots els actes que arriben a la festa cap s’ha tornat enrere.

Està clar que quan es fa un acte com el que tenim pensat es fa amb molta il·lusió. Els festers semblen que cada any volen superar-se, afegint coses noves de la seua collita. Pensavem que era bo aquest moviment, així com donar una miqueta d’ambient als comerços.

Precisament Francesc, aglutina les dues regidories, la de comerç i la de festes. Totes dues coses una mica aniran de la mà durant aquests dies. 

Si exacte, la intenció des d’ambdues regidories és treballar conjuntament. I bé la intenció és això, intentar unir la festa amb el fet que els comerços isquen beneficiats d’alguna manera també. Jo penso que fer aquest tipus d’actes és molt beneficiós per al poble.

Pot passar amb la festa de Sant Antoni, com passa a potser amb les Falles, com amb els Moros i Cristians, que durant l’any tingua certa continuïtat.

-La veritat que jo no veig les festes de Canals menys festes que les falles, menys festes que la tomatina o que qualsevol altra. Jo pense que el que li falta a les festes de Canals és que es coneguen fora de les nostres comarques i crec que en aquests darrers anys s’està aconseguin.

 

Representació dels Festers de Sant Antoni

“És una forma de fer que el poble tinga com una referencia de lo que es San Antoni durant tot l’any”

IMG_4300Carregats d’il·lusió, arriba un acte dispost a fiançar-se al calendari festiu del poble. 

Esperem que si. És un acte que els festers d’enguany consideren que és molt bona idea. Eixos tres dies de Festa de San Antoni que tenim en gener, podríem obrir-los una miqueta més a lo que és la resta del any. I creiem que també era una molt bona idea que el poble participara.

Després de portar la foguera a Gandia, i ara el Mig any, dic jo que estem acostumant-nos a parlar de la foguera en aquests mesos. 

La veritat que si, és una forma de fer que el poble tinga com una referencia de lo que es San Antoni durant tot l’any i no sols uns dies.

A mesura que van venint les iniciatives tradicionals, la gent ja està familiaritzada amb les vostres cares, i amb la vostra persona.

Clar, un acte que volem fer es això que la gent vaja sabem qui som. I sobretot és un acte que volem fer per a que la gent coneguent ja el bandera infantil

Quan està pensat fer eixe sorteig de bandera i cuiros?

El proper 5 d’octubre.

Recordans l’horari de les festes.

Començarem amb la fira de la tapa a les 10 del mati, contem amb un total de 14 bars de Canals i alguns de fora . Després durant tot dia hi hauran jocs inflables per als xiquets. A les 7 de la vesprada tindrem un conta contes i ja a les nou de la nit tindrem el grup Manita Suit que tocarà durant una horeta i mitja més o menys.  A les 23 hores començarà una orquestra fins fins que la gent tinga ganes de mara.