Sant Gil d’Enguera, festa d’interès turístic local

  • Ofereix una especial rellevància des del punt de vista turístic i suposen una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes

La Generalitat declara deu noves festes d’Interès Turístic de la Comunitat de gener a agost, entre elles, la festa de Sant Gil d’Enguera

La Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació ha atorgat un total de deu declaracions de festes d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana entre el període de gener a agost de 2014, entre elles la festa de Sant Gil a Enguera.

D’aquestes deu declaracions cinc han estat qualificades d’Interès Turístic Autonòmic, tres han obtingut el distintiu de Festes d’Interès Turístic Provincial, com és el cas de la Festa de Sant Gil d’Enguera, i dues més han estat declarades d’interès local.

L’Agència Valenciana del Turisme s’atorga la declaració de Festa d’Interès Turístic de la Comunitat als certàmens, festes o esdeveniments que se celebren al territori de Castelló, València i Alacant per tal de potenciar la promoció de les festes de les tres províncies com reclam turístic

Es tracta d’un distintiu que es concedeix a les festes, sempre que aquestes ofereixin una especial rellevància des del punt de vista turístic i suposen una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes. En aquests casos, els municipis on se celebren poden accedir a l’obtenció de la declaració de Festa d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana.

L’obtenció d’aquesta distinció honorífica contribueix notablement a la promoció de les festes que se celebren en les tres províncies i és indispensable per a l’obtenció de la Declaració de Festa d’Interès Nacional.

Actualment, la Comunitat Valenciana compta amb un total de 12 festes d’Interès Turístic Internacional, 18 d’Interès Turístic Nacional, 27 d’Interès Turístic Autonòmic, 48 d’Interès Turístic Provincial i 39 d’Interès Turístic Local.