S’aprova el pressupost de 2019

  • Dijous es va celebrar un plenari extraordinari a l’Ajuntament

Dijous es va celebrar un plenari extraordinari on es va aprovar el pressupost de 2019.

Tal com explicava el responsable de l’àrea econòmica de l’Ajuntament de Canals, Joan-Carles Pérez, els motius del retràs en l’aprovació del ple són tres. Principalment, s’ha pretès que tots els grups de la corporació participen en les comissions informatives de treball per aportar les propostes que consideraren més rellevants. El regidor ha buscat que aquest pressupost fóra el resultat del treball de tot l’equip de govern actual i que fóra també el més consensuat possible.

L’aprovació permet incrementar 4.000 euros les ajudes a les dues bandes de música locals, sumant en total 56.000 euros. A més, consta una partida destinada al projecte d’adequació del camí que connecta Canals amb Aiacor i que dona accés al CEIP Vicente Rius. També es té en compte la finalització de les obres ja començades, com el Centre d’Educació de Persones Majors Francisca Alventosa, el Centre Social d’Aiacor i l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) del Casino Republicà, tots ells projectes prioritaris de l’equip de govern.

Aquest pressupost també continuarà amb el projectes de Serveis Socials i amb la promoció socioeconòmica amb els plans locals d’ocupació. A la seua vegada, es faran inversions en les vies públiques de Torre Cerdà i hi haurà un pressupost de sectorització de l’aigua potable de Canals. També es contempla la renovació de l’enllumenat públic i una partida per a la finalització del Parc dels Fornets.

Els socialistes de Canals han afirmat que aquests pressupostos arriben “tard i mal” i han reclamat augmentar la inversió en Benestar Social, proposant projectes concrets per valor de 149.000 euros, tombats tots ells per l’equip de govern, segons denuncia la formació.