Satisfacció a Xàtiva per com s’ha desenvolupat la primera setmana del curs escolar

  • “Estem en bones mans tant a nivell sanitari com a nivell educatiu”, afirma l’alcalde Roger Cerdà

Es compleix la primera setmana del curs escolar més atípic que es recorda i el sentir general és de satisfacció. Tant des dels diferents centres com des de les autoritats es reconeix que aquests primers dies han transcorregut millor del que s’esperava.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha recordat el treball realitzat: “hem treballat de valent per a que cadascun dels centres obrira les portes amb les mesures que marcava la Conselleria, i ho hem aconseguit. Ara, esperem que la incidència del virus siga el més baixa possible”. El primer edil ha reconegut la preocupació existent, a més de en els pares i mares, en els directors i directores dels centres de la ciutat i ha destacat el seu treball durant els mesos d’estiu per a complir amb totes les condicions establertes tant a l’interior del centre com a les seues portes.“S’ha fet tot el que es tenia que fer, però res és infal·lible i en algun moment es pot produir algun contagi en alguna escola, fet que entraria dins de la normalitat. El més important és que si es produeix siga puntual i s’aborde de seguida”, reconeix Cerdà.

L’alcalde ha llançat un missatge de tranquil·litat ja que, tal i com destaca, “estem en bones mans tant a nivell sanitari com a nivell educatiu”.

Per la seua part, la regidora d’Educació Lena Baraza ha afirmar que “el curs s’ha iniciat d’una manera molt segura, ha estat clara la feina que han anat desenvolupant els diferents equips de professorat i els equips directius. Han fet un gran esforç per permetre començar el curs amb total seguretat”. Segons remarca l’edil “a Xàtiva tenim una quantia molt elevada de centres i molt diferents entre ells; tots tenen les seues complicacions però tots ells han fet un gran esforç”.

Baraza ha mostrat la seua satisfacció i ha volgut “donar l’enhorabona als equips directius, que han fet obres d’enginyeria per a poder desenvolupar tot el treball. Els pares i mares també estan donant un gran exemple, quedant-se en els espais habilitats i anant a peu i no en cotxe”.

Durant el passat mes de juliol el servei de la brigada municipal va reubicar mobiliari dels col·legis per tal de duplicar les aules i cobrir les necessitats de cada centre educatiu, habilitant espais públics per al seu ús. A més, s’ha ampliat el servei de neteja municipal en tots els centres educatius, responent a les necessitats de cada centre i incrementant les tasques de desinfecció, i hi ha presència de la Policia Local a les entrades i eixides dels col·legis.

Cal recordar que Xàtiva compta amb una dotació extraordinària de personal docent, amb 20 noves incorporacions, i una inversió de 128.786 euros (83.823 euros per a despeses de funcionament per la COVID-19 i 44.963 euros per a l’organització d’activitats extraescolars). També s’ha produït la incorporació d’una vintena extra de monitors de menjador.