“Ser Reina de la Fira d’Agost és un somni que tinc des de que era xicoteta”

L’Ajuntament de Xàtiva feia públic, en la vesprada de dimecres, el nom de la que serà Reina de la Fira d’Agost 2018. Ella és Paula Valor Gil, una xativina de 19 anys que somiava en que arribara aquest moment des de ben xicoteta. Hores després de la seua elecció Paula ha visitat la nostra redacció. Ací hem parlat amb ella i hem conegut més de prop a la representant de la festa gran de la ciutat en aquesta propera edició.

Com et defineixes?

Sóc una xica de Xàtiva, de 19 anys, que actualment estudia Dret en el Campus de Tarongers de la Universitat de València. En un futur m’agradaria formar-me com a inspectora de la Policia Nacional. Sóc natural, alegre, extrovertida i molt sociable, no tinc problema en fer noves amistats. Sóc una persona que sap traure un somriure als seus amics quan ho necessiten.

Quines són les teues aficions?

M’agrada fer molt d’esport. Ara, per els estudis no estic fent massa, però m’agrada anar a ball, jugar a tennis, a volei…

Per què vas donar el pas de presentar-te a candidata a Reina de la Fira?

És un somni que he tingut des de que era xicoteta. He gaudit d’aquesta festa sempre, amb la meua família, he estat en inauguracions i cloendes… És una festa que sempre m’ha agradat molt. Ara que he tingut aquesta oportunitat he anat a per totes.

Com va ser el moment que vas conèixer que eres l’elegida?

Vaig anar a la tenda on treballa ma mare, esperant a les meues amigues per anar-me’n amb elles… I em va telefonar un número que no coneixia. I era l’alcalde. Em va donar l’enhorabona, em va dir que era l’elegida… Va ser un moment molt emocionant, vaig plorar i em vaig posar molt contenta.

Has estat l’elegida entre quatre candidates. Com és aquest procés de selecció?

Em van citar dimecres a una hora concreta i hi havien 12 persones esperant-me. Em van fer varies preguntes, vaig parlar amb ells… Estava molt nerviosa.

Aquestes primeres hores en el càrrec imagine que han sigut ja molt intenses.

Sí, són moments mols intensos. Familiars i amics telefonant, donat l’enhorabona… Els mitjans de comunicació fent les entrevistes… Són uns dies un poc caòtics però açò és el que toca ara i estic molt contenta de  poder gaudir d’aquesta experiència.

A nivell personal, què significa ser la màxima representant d’un esdeveniment de la rellevància de la Fira d’Agost?

Sobretot és un orgull. És una gran satisfacció poder representar a la meua ciutat i tenir aquesta oportunitat.

Què destacaries de la Fira?

L’ambient de festa al carrer.

Com a xativina, com l’has viscut tots aquests anys?

Sóc conscient que hi ha moltes parts de la festa que desconec, però tinc moltíssimes ganes de gaudir de tots els actes i tot el que suposa la Fira d’Agost. Tot aquest temps he gaudit dels concerts, de passejar per les paradetes amb la família i els amics… Ara, vaig a viure una experiència única i tinc moltes ganes de viure-la al màxim.

Quin és l’acte que esperes amb més ganes?

La inauguració. De segur que serà un dia màgic.

Tens clar qui seran les teues dames i els acompanyants  durant aquestes setmanes?

Sí, van a ser les meues amigues i amics, a més d’un cosí meu que també ens acompanyarà. Van a ser: Yaiza Garzando, Julia Llacer, Marta Tormo, Violeta Martínez, Joan Climent, Carlos Cortés. Francisco Cabrerizo, Enrique Belda i Iván Roldán. Estic molt contenta i il·lusionada de poder compartir un moment així amb tots ells.