S’estudien diverses intervencions al Castell

  • En breu s’anunciaran mesures de conservació arquitectònica

El passat dijous 5 de març es va reunir la Comissió mixta del Castell de Xàtiva, en la qual van assistir la regidora delegada del Castell, Marian Soro; la directora General de Patrimoni, Marta Alonso; el sotsdirector General de Patrimoni Carlos la Fuente; i els arquitectes conservadors del Castell, arqueòleg municipal i diversos tècnics municipals.

La finalitat d’aquesta trobada era la de seguir treballant en el manteniment i consolidació del patrimoni del Castell de Xàtiva. En aquest sentit, en la Comissió es van tractar diversos temes d’interès , entre ells la necessitat de realitzar diverses intervencions arquitectòniques per al manteniment de la instal·lació.

Les mesures que s’estan estudien seran presentades en breu per la consellera de Cultura i el propi alcalde, Alfonso Rus.

Cal recordar la importància de conservar el monument turístic més important que compta Xàtiva. Segons les dades facilitades per l’Ajuntament, el 2014 es va tancar amb la xifra de 139.893 visitants a la Fortalesa, un augment de 2.150 turistes en comparació a les dades registrades al 2013. Aquesta pujada majorment és a causa de l’increment de turistes estrangers sent els turistes francesos i anglesos. Cal recordar que l’any passat el Castell va romandre tancat durant tot el mes de gener per unes obres d’adequació del sòl de l’entrada.

 

Oficina de promoció turística

D’altra banda, des del passat dimecres i fins dissabte, Xàtiva estarà present en l’Oficina Provincial d’Informació Turística, fent una promoció de la destinació turística de la ciutat. Aquest espai està situat en els baixos del teatre Principal de València, lateral de Poeta Querol.

En l’oficina s’està donant tot tipus d’informació de la ciutat de Xàtiva: cultura, oci, rutes, festes, gastronomia… I també es convida als visitants a la degustació de dolços típics locals.

Des de la Regidoria s’espera una difusió important, ja que en la setmana prèvia a les falles la ciutat de València és un punt d’atracció turística mundial.