Rus inaugura les millores del pas inferior de la carretera de Simat

Aquest matí s’ha obert al trànsit el pas inferior de la carretera de Simar per part d’Alfonso Rus, president de la Diputació i alcalde de Xàtiva, després de millorar el seu drenatge per evitar inundacions. El termini d’execució de les obres ha sigut de sis setmanes i el pressupost de l’actuació aproximadament de 50.000€, havent sigut sufragat íntegrament per la Diputació de València.

El drenatge del pas inferior estava format per embornals, col·locats junt a les voreres, unes voreres que s’utilitzaven per a evitar que els vehicles s’acostaren al mur. Aquests embornals abocaven a una canonada que anava a parar a un pou de bombament.

Alfonso Rus i Tono Vidal observen part de les noves instal·lacions.
Alfonso Rus i Tono Vidal observen part de les noves instal·lacions.

El problema és que els embornals, en època de fortes pluges, s’obstruïen per branques i fulles, per la qual cosa no absorbien l’aigua i aquesta no arribava al pou de bombament.

Per a evitar el problema s’ha substituït la vorera per una cuneta separada dels vials per vorades deixant un espai entre ells, amb la qual cosa es protegeix als vehicles perquè no freguen amb els murs ni caiguen a la cuneta i l’aigua passe per ací.

En la cuneta s’han col·locat unes reixes perpendiculars a la mateixa, amb la finalitat de que vagen retenint els arrossegaments. En el punt baix del pas inferior s’han construït dos pous ‘areneros’ en ambdues cunetes, tapats per unes reixes, connectant-se entre ells i al pou de bombament, millorant l’abocament de les aigües.

Així mateix s’ha construït un pou en la part alta de la rampa al costat de la plaça d’Espanya que aboca l’aigua directament al col·lector municipal, evitant passar pel bombament.

Demà a la nostra edició en paper informació ampliada d’aquest acte.