S’inaugura la ronda d’Annauir

  • Amb una inversió de més de 635.000 euros aquest desviament evita el trànsit rodat per l’àrea urbana

L’alcalde de Xàtiva i president de la Diputació, Alfonso Rus, que va inaugurar dilluns les obres de construcció de la carretera CV-40 del desviament de la pedania xativina d’Annauir, no va poder ocultar l’alegria que li produïa veure per fi l’obra acabada després de tres anys. “Constantment preguntava per la data de la seua inauguració”, va reconèixer. Rus ha mostrat, en el seu discurs inaugural, el seu suport als petits nuclis de població en declarar que “totes la pedanies necessiten inversions per a millorar la seua qualitat de vida”.

IMG_8717Rus, després de qualificar la construcció d’aquesta carreta com una “obra magnífica”, va procedir a agrair l’ajuda de la Diputació de València, la col·laboració i interès del diputat de carreteres, Isidro Prieto, i la paciència dels habitants d’Annuir. “El poble es mereix aquesta carretera i espere que la gaudisca”, va concloure. Per la seua banda, l’alcalde de la pedania, Josep Sisternes, va agrair enormement la col·laboració d’Alfonso Rus, el que “sempre he confiat en la seua paraula, però des de hui confie més encara”. El diputat de Carreteres, Isidro Prieto,v valorar molt positivament la construcció d’aquesta nova carretera, “tan necessària per al poble”. Van assistir a l’acte les diputades provincials Carlota Navarro, d’Administració General, i Oreto Segura, d’Educació.

Una obra necessària

L’any 2011 es va signar un conveni de col·laboració entre la Diputació de València i l’Ajuntament de Xàtiva per a l’execució i finançament de la construcció de la carretera de desviament d’Annauir per un import de 634.965 euros. L’objectiu d’aquesta obra és evitar el pas de la circulació per la zona urbana, reduir el temps de recorregut i evitar les molèsties que els sorolls dels cotxes provoquen al veïnat, ja que la carretera sol tenir una intensitat de tràfic relativament alta en caps de setmana, especialment en horari nocturn.

La zona on s’ha realitzat l’actuació es troba vorejant la població. S’han executat 300 metres de carretera, amb el que es millora la circulació a través del poble, evitant també possibles accidents i descongestionant el tràfic a l’interior del poblat. El traçat s’inicia en el Carrer Annauir i finalitza en la CV-40. Entre els beneficis que aporta també es troba el fàcil accés que permet a la piscina municipal, així com als sistemes viaris generals.

A més, s’han construït voreres, instal·lat bancs, s’ha il·luminat la zona i s’ha canalitzat tota la sèquia de reg a peu de talús. La direcció de l’obra ha correspost a Mandarina Enginyeria i les empreses constructores han sigut la UTE Construccions Francés i Vives Dalmau.