S’incrementa l’ús de l’Ecoparc Xàtiva per part d’usuaris d’altres municipis

  • Vicent Parra, president de COR: “el nostre objectiu és que tots els ciutadans sàpien que amb el nou sistema de gestió quant més recicles menys pagues”

Un total de 790 persones han fet ús durant el mes de febrer de l’Ecoparc de Xàtiva per a dipositar els residus urbans que no poden deixar-se en els contenidors habituals. Aquesta xifra representa un lleuger increment del 2% d’usuaris respecte al mes de gener, amb 774 visites. D’aquesta xifra cal destacar l’increment respecte a la procedència dels usuaris de fora del municipi de Xàtiva. Encara que, igual que en el mes anterior, Xàtiva encapçala la llista d’usuaris, s’ha incrementat l’ús en altres municipis de l’àrea d’influència com Lloc Nou D’En Fenollet o el Genovès. També han fet ús de l’Ecoparc Xàtiva nombrosos usuaris procedents de Barxeta, Cerdà, Granja de la Costanera, Llanera de Ranes, la Llosa de Ranes, Novetlè, Rotglà i Corberà, Torrella i Vallés.

Quant als materials dipositats durant el mes de febrer, se situa en primer lloc el plàstic no valoritzable, amb un 18%, seguit dels enderrocs, amb un 16% i la fusta amb un 11%. Destacar l’increment experimentat en els dipòsits de materials de jardineria, amb un 4% o els matalassos, amb un 3%.

En aquest sentit, el president de COR, Vicente Parra, destaca que “estem treballant perquè els veïns d’altres municipis facen ús d’aquesta instal·lació, les xifres ens confirmen que a poc a poc l’Ecoparc es va coneixent en l’àrea d’influència i estem segurs que en els pròxims mesos s’incrementarà l’afluència de ciutadans d’altres localitats”. A més, Parra assenyala que “hem iniciat la labor de conscienciació sobre la importància del reciclatge. El nostre objectiu és que tots els ciutadans sàpien que amb el nou sistema de gestió quant més recicles menys pagues, la taxa de COR no és per reciclar, sinó tot el contrari. En aquest sentit, els escolars i les mestresses de casa són els públics amb els quals ja estem començant a treballar”.

En aquest context, 90 escolars de segon de l’ESO del Col·legi Claret de Xàtiva visitaren aquest recinte fa uns dies i van poder comprovar, amb exercicis senzills, com reciclant es redueix la borsa del fem i, per tant, s’estalvien diners alhora que s’ajuda al medi ambient.

El recinte roman obert els set dies de la setmana, amb horari de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 hores i de 15.30 a 19 hores de dilluns a divendres i de 9.30 a 13.30 hores els dissabtes i diumenges. L’Ecoparc Xàtiva està situat en el polígon industrial La Vila de Xàtiva, al costat de la Ciutat de l’Esport, i compta amb una superfície de més de 4.300 m2 i tretze grans contenidors (11 de 26 m3 i 2 de 18 m3) en els quals el ciutadà pot dipositar els residus de gran grandària, restes de poda i altres deixalles no admeses en els contenidors habituals. A més, aquesta instal·lació compta amb un dipòsit tancat en el qual s’allotgen els residus mercurials procedents de les piles i bateries, residus d’aparells electrònics i elèctrics i residus perillosos d’origen domiciliari com a olis usats.