S’inicia l’activitat de l’Escola d’Ocupació Escorxador Viu

  • Un total de 10 alumnes treballadors, més 3 membres de l’equip directiu i docent, actuaran sobre l’antic edifici de l’escorxador per tal de recuperar-lo

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, visitava divendres al matí als alumnes de l’Escola d’Ocupació Escorxador Viu, que acaben de iniciar el seu període de formació a les instal·lacions del Centre Cultural Xàtiva. L’alcalde estava acompanyat pel primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente, així com pels regidors de Benestar Social, Xelo Angulo i d’Hisenda, Ignacio Reig. 

Cerdà expressava la seua satisfacció per l’arranc de l’activitat, ja que segons l’alcalde, “feia molt de temps que Xàtiva no tenia una escola taller i es motiu d’alegria que puguem oferir treball i formació a deu persones per a ajudar-los a integrar-se en el món laboral”. Cerdà animava als alumnes “a aprofitar aquesta oportunitat al màxim, a que es recolzeu en els vostres professors i que no tingueu problema de demanar-nos tot allò en què us puguem ajudar”. Finalment, l’alcalde assenyalava la importància de que els alumnes “es motiveu i es recolzeu uns a altres per tal de completar la vostra formació en aquesta escola d’ocupació”, en paraules de Cerdà.

L’escola d’ocupació Et Formem Escorxador Viu compta amb una subvenció de 64.843,20 euros per part del Servef. Es tracta d’un projecte mixt de formació i ocupació amb càrrec al Fons Social Europeu. Ha suposat la contractació de 13 persones durant 4 mesos, que es distribuiran en un grup de 10 alumnes treballadors, 1 director que també farà les funcions de professor de recolzament, 1 professor de l’especialitat d’obra i 1 auxiliar administratiu. L’objecte d’actuació d’aquesta escola d’ocupació és l’antic edifici de l’escorxador municipal.

El projecte tindrà una duració de 4 mesos equivalents a 640 hores de formació en alternança amb l’ocupació o la pràctica professional, que estarà adreçada a l’aprenentatge, la qualificació i adquisició d’experiència professional, en aquest cas relacionada amb l’especialitat d’operacions auxiliars de paleta de fàbriques i cobertes. En relació amb aquest assumpte, el Consorci Provincial de Bombers de València i l’Ajuntament de Xàtiva estan en negociacions perquè l’antic edifici de l’escorxador albergue en un futur un centre de formació de bombers que donaria servei a tota la província de València.