Sis comissions falleres de Xàtiva són premiades per la Generalitat

La Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, a través de la Direcció General de Política Lingüística, ha resolt concedir els premis de la Generalitat a la promoció de l’ús del valencià en els llibrets de Falles 2017.

En la convocatòria d’enguany han participat 125 comissions falleres de diferents municipis de la Comunitat Valenciana, i s’han concedit un total de 70 guardons, els imports dels quals oscil·len entre els 4.000 euros del primer premi i els 300 euros que reben els últims 10 premiats. El primer premi de la present edició ha recaigut en la Associació Cultural Fallera Na Jordana, de València; el segon premi ha sigut per a la Falla Plaça Malva d’Alzira i el tercer premi ho ha obtingut la Falla Penya El Mocador, de Sagunt.

Aquest concurs ha anat adquirint amb el temps un gran prestigi i presència entre el món faller des que van començar a atorgar-se en 1993. Cal destacar que els 70 premis estan dotats amb un total de 60.000 euros, la qual cosa suposa haver augmentat la quantia total en un 38,7% pel que fa a les ajudes concedides el passat any.

Pel que fa a Xàtiva, sis han sigut les comissions falleres de la ciutat premiades: Falla Juan Ramón Jiménez (4t premi); Falla República Argentina (26è premi); Falla Abú Masaifa (32è premi); Falla Espanyoleto (43è premi); Falla Selgas Tovar (44è premi); Falla Benlloch Aleixandre VIe (70è premi).

Els premis van ser entregats divendres de vesprada al Palau de les Arts en presència de ña Fallera Major de València i la seua cort d’honor.