S’obri el vial de la ronda Nord que connecta el Polígon La Vila amb la zona residencial Les Pereres

  • Amb una inversió total de 278.000 euros, l’obra descongestionarà el trànsit i li donarà fluïdesa

Ahir al matí es va obrir el vial que limita per la part nord amb la Ciutat de l’Esport, connectant el polígon industrial La Vila amb la zona residencial de Les Pereres. A l’acte inaugural va assistir l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, el regidor d’Obres Ignacio Reig i el regidor de Mobilitat Juan Giner, a més de personal de l’empresa que ha realitzat el treball.

Aquest vial, de doble sentit, permet la descongestió del trànsit de la Ronda Nord i la rotonda d’intersecció de la CV-58 i la CV-655 amb la connexió directa de la CV-58 amb la zona oest de la ronda. L’obra va estar adjudicada al Grupo Bertolín, amb una inversió que ha rondat els 200.000 euros de fons municipals, amb una part de l’obra subvencionada pels Fons SOM (Serveis i Obres Municipals) de la Diputació de València, que han aportat altres 78.000 euros. El temps d’execució ha estat de cinc mesos.

“L’obertura del vial possibilitat que tot el trànsit que entra a Xàtiva i busca una eixida cap a Novetlè o Canals, amb una quantitat important de vehicles, no haja d’entrar a la ciutat i tinga un desviament més ràpid i còmode”, explicava ahir l’alcalde Roger Cerdà.

El primer edil va manifestar que des de l’Ajuntament estan “satisfets” perquè “al remat es tracta de donar la major fluïdesa possible al trànsit i anar complint en allò que ens marca el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible”.

El següent pas serà completar la rotonda del camp de futbol municipal Paquito Coloma. “Ara estem treballant amb la Conselleria per tindre una reunió i marcar els terminis per a veure quan es pot fer eixa intervenció. Les actuacions preparatòries per part de l’Ajuntament ja s’han fet, i ara el que correspon determinar és en quin moment es durà a terme”, asseverava l’alcalde. La previsió és que aquestes obres es duguen a terme el proper any 2020, completant així totes les planificacions de millores que s’havien de fer a l’entrada de la ciutat.