Soro: “Si no estàs a Fitur no existeixes”

L’Informador, en la seua visita a Fitur, va parlar amb Marian Soro, regidora de Turisme i Comerç a l’Ajuntament de Xàtiva.

Segurament molta gent que no té l’oportunitat d’estar ací present li queda un poc llunyana aquesta Fira. Quina importància té realment estar ací amb un lloc destacat?

Fitur és una iniciativa que mou moltíssims diners a nivell turístic i si no estàs ací no existeixes. Significa presència i importància en el món turístic, sent una eina que ven el producte turístic i que es tradueix en unes xifres sensacionals, com han destacat el president Rus i el conseller. El turisme està sent el motor que mou Espanya els últims anys, i açò significa diners i treball. Tenim la sort de que, en els últims anys, a més d’estar en la província de València, som una de les quatre localitats amb un estand diferenciador i més ampli. Açò ens posiciona front a la resta de competència.

Quin balanç es fa d’aquests primers dies?

Ja heu vist que aquest any tenim un estand ampli i lluminós, amb molta fotografia. Un tipus de promoció amb el que busquem despertar les emocions del turista, i on Xàtiva és protagonista. Aquest any portem un projecte sensacional, ja que mitjançant una visita virtual en 3D es pot visitar el nostre monument més reclamar: el Castell. El pols del primer dia està sent fantàstic, esteu comprovant com està sent una autèntica atracció per als visitants i per als mitjans de comunicació nacionals, i confiem que així ho siga la resta de dies. Cal recordar que hem tingut la visita de les Falleres Majors de Xàtiva de 2015, donant-li color i protagonisme al nostre espai. Estic molt contenta i satisfeta.

A més del Castell, enguany es promocionen les Falles i diverses rutes.

Efectivament, volem promocionar les Falles aprofitant que aquest any es commemora el 150 aniversari del primer monument que es va plantar a la ciutat. El col·lectiu faller és molt important a la ciutat i devia tindre un reconeixement especial com ha sigut. D’altra banda, hem reconduït des de fa diversos anys el turisme cultural a un turisme gastronòmic i de rutes. Tenim un posicionament de rutes dels més importants quant a pobles d’interior, en aquest sentit hem portat a Fitur un important paquet de rutes, agraint al sector privat el book que hem presentat a Madrid, amb 15 productes preparats per a comprar durant tot l’any.

També retornen enguany, com ja ens avançaves fa unes setmanes a L’Informador, diverses iniciatives gastronòmiques.

Sí, en el sector de la gastronomia hem recuperat el tradicional concurs d’arròs al forn, que se celebrarà després de falles, així com les Gastrofestes de la Dipu, que tindran lloc el 25 i 26 d’abril.