“Superar-nos cada any és més complicat però més satisfactori”

Fa uns dies coneixíem els guanyadors del Saló de Fotografia de la Setmana Santa Setabense d’aquest any. El primer lloc l’aconseguia Quela Alapont, col·laboradora del nostre periòdic, amb la que hem parlat per conèixer com es sent després d’aquest reconeixement.

Que suposa a nivell personal aquest primer premi?

La Setmana Santa Setabense és una festa molt arrelada per a mi, una tradició que compartisc amb la Setmana Santa de Benetússer. És tota una satisfacció personal ja que considere que les persones que anem a participar del concurs, totes volem  guanyar. Em vaig alegrar molt fa uns anys perl tercer premi amb Vicent Reig, un premi que aleshores era compartit tal i com ho és aquest primer premi d’ara. Estic molt feliç.

Ha participat durant tots aquests anys en el Saló?

1er premio Raquel Alapont VilaWebNo, ja que estic en la comissió de fotografia i publicitat i durant una edició vaig ser jurat, amb la intenció de viure l’experiència des de dins.

Conta’ns la història que hi enrere de la foto guanyadora.

És l’església de sant Francesc i es pot veure a l’Ecce Homo contemplat pel sant que hi ha en la portalada. És la imatge del sant mirant al Senyor. No recorde si va ser el dia de eles Cortesies o Divendres Sant en la volta general. A mi m’agrada molt la fotografia del moment, més enllà de que la gent pose o de les instantànies protocol·làries que les faig per complir la satisfacció personal de col·laborar amb L’Informador. Aleshores, busque captar el moment de les persones i de les Imatges. En aquesta ocasió vaig estar en el moment i el lloc oportú i em tocava a mi guanyar aquest premi.

Com ha dit, també ha format part en alguna ocasió del jurat. Suposem que un treball complicat.

Així és, ja que cadascú té una valoració diferent i hi ha fotos d’una grandíssima qualitat. Aquest any hi participaven 99 fotografies i amb els anys augmenta el calibre. Açò m’agrada ja que pense que per a nosaltres superar-nos cada any és més complicat però més satisfactori.

Aquest és l’objectiu de cara al proper any?

Sempre tenim l’objectiu de guanyar. Té que passar un  any i d’ací allà no sé on estaré. Nosaltres tots els anys, passada la Setmana Santa, revisem totes les imatges, fem una selecció i decidim si participar. Concretament aquest any em vaig presentar el 17 de març, l’últim dia.

Per què convidaria als nostres lectors a visitar aquesta mostra?

Estarà oberta a la Casa de la Cultura de Xàtiva fins al proper 14 d’abril i pense que és una satisfacció per als que hem participat veure l’interès que sempre té la gent. A més, és una oportunitat per conèixer d’una manera resumida aquesta celebració tan històrica que tenim a la ciutat, i no sols dita celebració, sinó també molts llocs emblemàtics de Xàtiva que poden ser desconeguts i que mitjançant la mostra poden fer-se més atractius.