Susana Díaz celebra a Xàtiva el seu primer míting de primàries a la Comunitat

  • Prèviament, la candidata va realitzar una visita institucional a Ontinyent, on va estar acompanyada pel seu alcalde i president de la Diputació, Jorge Rodríguez

La candidata a liderar el PSOE, Susana Díaz, va realitzar ahir la seua primera parada en terres valencianes dins de la seua campanya de primàries. I ho va feren la ciutat de Xàtiva. A les 19.30 hores, una abarrotada Casa de la Cultura va acollir l’acte de suport per part de les comarques centrals a la candidata.  L’esdeveniment va comptar amb la participació de l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, qui ja va mostrar el seu suport a la presidenta de la Junta d’Andalusia assistint a l’acte de presentació a Madrid el passat mes de març.

Prèviament a l’acte polític Susana Díaz va participar en un acte institucional a Ontinyent, municipi governat pel socialista Jorge Rodríguez, també president de la Diputació de València. En aquest acte va estar present el president de la Generalitat Ximo Puig, baró socialista afí a la candidata. Després de la recepció i procedir-se a la signatura en el llibre d’honor de la ciutat per part de Susana Díaz, la comitiva es desplaçava fins la nova seu de l’Associació Andalusa “La Casa de Andalucía” inaugurada en 2015 al carrer Camí del Carros nº28, que les autoritats visitaren acompanyades per representants de la Federación de Entidades Culturales Andaluzas de la  Comunidad Valenciana (FECACV) i de l’Associació Andalusa d’Ontinyent. L’acte va incloure el descobriment d’una placa commemorativa i la signatura al llibre d’honor de la FECACV.

Es tracta de la primera ocasió en la qual la presidenta de la Junta d’Andalusia visita la Comunitat des que anunciara oficialment la seua intenció de concórrer a les primàries socialistes.

Set precandidats opten a liderar el PSOE

El termini per a presentar les precandidatures per encapçalar el PSOE ha conclòs aquest dimecres i ja ha començat la carrera per a la recollida d’avals que conclourà el 4 de maig a les 12 hores. Finalment, s’han preinscrit en el procés set candidats: Susana Díaz (Sevilla), Patxi López (Biscaia), Pedro Sánchez (Madrid), Manuel Pérez (Granada), José Froilán Moreno (Almeria), Pedro Antonio Ibáñez (Santa Cruz de Tenerife) i Aurelio de San Miguel Belando (Saragossa). Ara, cadascun d’ells haurà d’arreplegar, almenys les signatures d’un 5% de la militància socialista, un total de 9.368 signatures validades dels afiliats. Tots donen per fet que solament els tres primers superaran aqueixa barrera.