“Tenim l’equip, el programa, la força, la il·lusió i les idees molt clares”

Aquesta vesprada, a les 20:30 hores, el Gran Teatre de Xàtiva acollirà la presentació de la llista del Partit Popular de Xàtiva per a les properes eleccions amb Alfonso Rus com a candidat, tal i com ho va anunciar el passat mes de juliol a L’Informador. Són dies d’intensa actualitat política a Xàtiva i hem aprofitat per conèixer quines són les valoracions de l’alcalde Alfonso Rus dels principals temes i de les seues propostes electorals.

Quin balanç fa del moment actual de Xàtiva?

Sense cap dubte, positiu. La nostra ciutat continua sent un gran centre d’atenció no solament en la nostra comarca, som un referent dins de la Comunitat Valenciana. No hi ha més que veure tots els dies la quantitat de gent que ens visita, que recorre els nostres carrers, contempla els nostres monuments, museus i edificis… Aquesta afluència de visitants repercuteixen de manera molt positiva en l’economia de Xàtiva. Els esdeveniments culturals i festius estan resultant un revulsiu per a la nostra economia.

Què opina de les crítiques per part de l’oposició que parlen de “l’herència de Rus” o de que estem davant “un govern sense idees després de 20 anys”?

És la mateixa cantinela dels últims 20 anys. Des de que sóc alcalde els sent dir que no tinc propostes i no obstant açò, Xàtiva gaudeix d’una transformació tan positiva que solament ho qüestionen ells. L’herència de la qual hui gaudim és la de que la ciutadania ha recolzat en les urnes en cada cita electoral. Són els veïns de Xàtiva i els que ens visiten els que gaudeixen d’aquesta ciutat que brilla amb llum pròpia i que té els fonaments per a seguir sent una capital referent. Lamente que l’oposició seguisca any rere any sense veure ni apreciar aquesta transformació i sense aportar propostes. Ara alguns partits demanen que siguem ciutat Patrimoni de la Humanitat… Si ho demanen per alguna cosa serà ja que no es pot criticar l’herència rebuda i al mateix temps dir que tenim una ciutat que mereix ser patrimoni de la humanitat. No serà que aquests partits estan encantats amb aquesta “herència” però no s’atreveixen a dir-ho ?

Com valora els nous partits que s’estan creant a la ciutat?

Com dic en els últims anys, tenim una oposició que ací en l’Ajuntament no es parlen. No es posen d’acord ni per a presentar una candidatura conjunta. No imagine cinc o sis partits parlant el dia després de les eleccions per a confeccionar un pressupost o un programa de gestió.

La gent ho pot interpretar com a que apel·la al vot de la por.

No és cert, solament faig aquesta reflexió. L’únic que pot oferir i ofereix seguretat, estabilitat, progrés i garanties de seguir creixent com a ciutat és Alfonso Rus i el Partit Popular.

Aleshores, com veu un hipotètic govern amb pactes?

Jo no vaig a parlar de cap hipòtesis, serà el ciutadà qui diga amb el seu vot el que pensa i eixe serà el moment de parlar i d’escoltar. Alfonso Rus i el seu equip es presenten amb la mateixa força de sempre, amb les piles carregades. Ja em conegeu, no vaig a canviar la meua forma de ser. Tenim l’equip, el programa, la força, la il·lusió i les idees molt clares.

Com està sent el treball de confecció de la llista electoral. Hi haurà sorpreses?

La confecció de la llista és un treball important, és l’equip del futur. Tinc la sort de comptar amb un equip de persones amb la màxima predisposició per defensar els interessos de Xàtiva i als nostres veïns. Tenim una candidatura amb una gran nivell de renovació, gent amb molta il·lusió, amb ganes de seguir el camí de progrés i estabilitat que representa el PP en la ciutat. El proper dilluns, en el Gran Teatre, celebrarem la presentació de la nostra candidatura junt a la posada de llarg de la resta de llistes de la província.

Ens pot avançar algunes de les línies del seu programa electoral?

En uns dies presentarem el programa on les línies mestres són molt clares. Fem polítiques per a la gent ja que el meua dia a dia és el del ciutadà, el del contacte permanent amb els nostres veïns. Per açò seguirem baixant els impostos, transformant la nostra ciutat, amb una clara i decidida aposta pels nostres potencials turístics, històrics, culturals i comercials. Vaig a seguir sent l’alcalde de tots els xativins, la mateixa persona que, com dic sempre, sóc alcalde les 24 hores del dia, durant els set dies de la jornada.

Finalment, aquest cap de setmana tenim una programació molt completa a Xàtiva: Carrers d’Art, la Trail Natura, la Festa de l’Arròs al Forn…

És un cap de setmana intens, però no deixa de ser el reflex d’una Xàtiva viva, activa, amb grans inquietuds culturals i esportives. Aquests són els nostres assoliments com a ciutat i pense que seguim en la línia encertada. Tots aquests esdeveniments generen riquesa i progrés i és per açò que en la pròxima legislatura seguiran sent pilars bàsics en la nostra gestió.