Torna la “ventafocs” del Teatre de la Lluna

La proposta de Teatre de la Lluna “La Ventafocs ja no creu en prínceps blaus”, torna al Gran Teatre de Xàtiva el proper 4 de febrer amb dues sessions de Teatre Escolar: 10.30h. matí alumnes de 1r, 2n i 3r cicle de primària i 15.30 h. vesprada alumnes d’ESO. Basada en una versió més moderna i real que el clàssic conte de fades, “La Ventafocs ja no creu en prínceps blaus” ens convida a reescriure el guió de la nostra pròpia vida i a canviar els tòpics sobre les ventafocs, els prínceps i les belles fades.

Teatre de la LlunaSegons el grup xativí  “es una història que li dóna la volta als tòpics que ens inculquen des de menuts/des i que, en el fons ens compliquen la vida. Aquesta Ventafocs ens il·lumina el camí cap a l’Autoestima i la Superació. Original, divertida i sarcàstica, ens mostra com en un mirall la nostra pròpia fragilitat personal, la història del domini de les dones pels homes, però també el fet de no haver sabut desprendre’ns de les trampes que la societat i les creences de tots els temps han utilitzat per sotmetre les dones i anul·lar-les”.

Com que es trenquen molts prejudicis i estereotips, estem davant una proposta teatral destinada a un públic adult però també juvenil. És idoni, per exemple, per a alumnat de 2n. cicle de primària i ESO. Pel seu contingut, pot servir molt bé per treballar la igualtat i fomentar el respecte i la tolerància. Amb aquesta intenció, s’han elaborat unes propostes didàctiques que permetran el professorat treballar amb els i les alumnes determinats temes tant per a les classes de tutoria (masclisme, violència de gènere, igualtat…) com per a les classes de llengua i literatura, ja que una part de les propostes versarà sobre aspectes de la representació.