Tot a punt per acomiadar el 700 aniversari de la Font

  • Després d’un intens any, La Font de la Figuera es prepara per celebrar els actes de cloenda del 700 Aniversari del naixement de la població. Una celebració que albergarà una exposició sobre la Societat Musical “la Lira Fontiguerense”, un concert i un acte de lliurament d’insígnies que reunirà les i els ex regidors i també als regidors actuals, a més d’altres agrupacions i personalitats destacades de la localitat

La Font de la Figuera es troba immersa en els actes de cloenda oficial del 700 Aniversari de la població que posaran fi a un intens any en què, des del consistori , es ha aprofitat per retre homenatge a diverses persones que van marcar la història de la població , com és el cas de les reconegudes Raquel Payá i Maria Ibars, l’artista faller Vicent Tortosa o el general republicà Vicente Rojo. Ara, un any després de l’inici de la commemoració, l’ajuntament ha volgut fer partícip a la Societat Musical “La Lira Fontiguerense” a través d’una exposició que recorrerà els més de cent anys d’història de l’associació cultural més antiga de la població. Serà hui dissabnte i després, se celebrarà, al mateix teatre “Joan de Joanes”, un concert a càrrec de la banda de música.

L’acte central de cloenda tindrà lloc al dia següent. Diumenge, de nou en el teatre “Joan de Joanes”, tindran lloc diversos parlaments , tant del comissionat i de la presidenta de la comissió organitzadora del 700 Aniversari i regidora de cultura, Alfons Llorenç i Irene Vila , respectivament . A més es farà entrega de les Cartes de Poblametnt, llibres de la història del poble i insígnies en un acte que reunirà regidors que van formar part del consistori, associacions locals, regines de les danses i actual corporació municipal.

La presidenta de la comissió organitzadora del 700 aniversari, Irene Vila, ha afirmat sentir-se “orgullosa de la participació que la ciutadania ha mostrat durant este any ple d’activitats organitzades perquè el veïnat de la Font fera seua la commemoració, ja que els set segles d’ història que ens precedeixen han estat el punt de partida per continuar treballant en la recuperació i visibilitat del nostre patrimoni, història i cultura, i entre tots i totes permetre que el nostre poble continue avançant i construint un futur millor”.

Tal com ha manifestat el portaveu de l’ajuntament de la Font, Vicent Muñoz, “han estat molts mesos d’esforç i preparació. Volíem que totes les veïnes, veïns i visitants se sentiren més fontins que mai, perquè, al cap i a la fi, celebrem la cloenda del 700 aniversari de la nostra Font de la Figuera” . I continua, estos punts de trobada han de servir per valorar, també, la diversitat i la pluralitat que ens fa grans com a poble”.

A més, el consistori també va voler agrair el treball i dedicació del delegat de l’ajuntament per al 700 aniversari, Alfons Llorenç. El que va ser en el seu dia comissionat pel 750 aniversari del Naixement del Poble Valencià i assessor del president de la Generalitat Valenciana, afirma: “l’únic protagonista absolut d’esta celebració ha estat el poble de la Font de la Figuera. És per això que preteníem fer partícips als habitants perquè totes i tots se sentiren implicats i la millor manera de fer això possible va ser mantenir un diàleg constant amb tots els sectors” , ha indicat Llorenç.

La celebració de la cloenda oficial finalitzarà amb el discurs de l’alcalde, Vicent Belda, i un vi d’honor que congregarà a totes i tots els assistents.